The Guardian: “România reînvie trecutul baroc” prin muzica lui Bach şi Corelli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de 250 de ani de când Bach şi Corelli au compus capodopere muzicale, cercetătorii încă mai descoperă lucrări care nu au fost auzite de publicul actual. Locul descoperirii este chiar arhiva de la Sibiu, motiv pentru care cotidianul britanică "The Guardian" a publicat un articol intitulat "România reînvie trecutul baroc".

Moştenirea muzicală din Transilvania identificată la Arhivele Naţionale de la Sibiu ascund capodopere ale renumiţilor Johann Sebastian Bach şi Arcangelo Corelli. Acestea nu au mai fost interpretate de câteva sute de ani.

"The Guardian" relatează despre cele câteva mii de manuscrise descoperite recent în ţara noastră şi descrie activitate de cercetare a lui Kurt Philippi, consultant muzical al Bisericii Evanghelice şi dirijor al corului Bach din Sibiu.

"După căderea dictaturii comuniste, o mare parte din comunitatea vorbitoare de limbă germană din România a emigrat în Germania şi sate întregi au fost părăsite", a declarat Philippi. "Am decis să strângem tot ce putem din arhivele bisericilor. Nu aveam idee ce bogaţii sunt ascunse aici", a adăugat el.

Citeşte continuare articolului AICI

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite