Tomescu lansează „Capriciile“ lui Paganini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violonistul Alexandru Tomescu se întâlneşte în această seară de la ora 19.00 cu publicul, în Piaţa Festivalului George Enescu, pentru a lansa DVD-ul „Alexandru Tomescu. 24/24“.

DVD-ul conţine înregistrarea integralei celor 24 de „Capricii" compuse de Niccolo Paganini (1782 -1840), în interpretarea violonistului în vârstă de 34 de ani. Alexandru Tomescu va susţine în Piaţa George Enescu şi un concert, de la ora 20.00, interpretând 12 dintre „Capricii". DVD-ul va fi lansat la standul Librariilor Humanitas. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe Alexandru Tomescu. Preţul unui DVD este de 54,99 lei.

Turneu cu proiecţii video

„Capriciile" lui Paganini sunt unele dintre cele mai dificile lucrări din literatura violonistică. DVD-ul încheie Turneul „Stradivarius" 2011, când Alexandru Tomescu a susţinut 15 concerte în întreaga ţară şi a cântat fără pauză cele 24 de „Capricii". Proiecţiile video care au însoţit concertele, semnate Oana Drăgulinescu, au fost imagini cu momente în care Alexandru Tomescu repetă la vioară şi diferite etape ale construirii unei viori. Filmările au fost realizate în spaţii diverse precum: Castelul Cantacuzino din Buşteni, fabrica de viori Gliga din Reghin sau Hala Transparent Design din Bucureşti.

Cel mai greu proiect al violonistului

„Acest proiect cred că este cel mai greu lucru pe care l-am făcut până acum, de când sunt eu violonist, şi m-am gândit că în aceşti ani cât folosesc vioara Stradivarius, pe lângă acţiunea de popularizare a muzicii clasice, a muzicii de cameră, vreau să fac şi ceva care să mă reprezinte pe mine ca violonist", mărturisea Alexandru Tomescu despre proiectul Paganini. Violonistul a câştigat în septembrie 2007 dreptul de a cânta timp de cinci ani la celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702.  

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite