VIDEO Super- show de jazz manouche în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul va fi susţinut, vineri - 26 august, de „Mălin Cristache Quartet" şi invitaţii săi, la Clubul Ţăranului Român din Capitală.

Chitaristul Mălin Cristache (43 de ani) este cel care, de câţiva ani, susţine cu succes, concerte de jazz manouche în cluburile din Capitală şi nu numai. Tot el este şi iniţiatorul spectacolului de la sfârşitul acestei săptămâni, acolo unde vor fi prezenţi câţiva artişti de excepţie.
Mălin studiază chitara de la 14 ani şi a trecut prin toate stilurile muzicale, de la clasic, la rock şi jazz. De câţiva ani s-a îndrăgostit însă de jazz-ul manouche.

Adevărul: Ştiu că ai studiat multe genuri muzicale. Cum de te-ai oprit la acest stil ?

Mălin Cristache: Am ignorat mult timp acest stil, deşi ascultam frecvent Django Reinhardt. În 2006, de Crăciun am fost vizitat de un prieten foarte bun şi foarte bun chitarist, Cezar Zavate, care locuieşte în Norvegia, şi care mi-a dăruit un DVD cu concertul lui Bireli Lagrene, "Jazz a Vienne". Mi-a plăcut atât de mult tenica stilului, dinamica şi atitudinea lui Lagrene, că n-am mai putut să dorm în acea noapte. Mă vedeam cântând, dar tiam şi că va fi destul de greu, mai ales că aveam 38 de ani. Un elev m-a ajutat să cumpăr o chitară manouche din Anglia şi am început studiul ca un începător. De fapt, a trebuit să "uit" tot ce ştiam din alte stiluri şi să învăţ altă panaţie, altă poziţie a mâinii, altă tehnică.

Adevărul: Ce-ţi place mai mult la jazz-ul manouche?

Mălin Cristache: Acest gen revendică nostalgia anilor `30, ani care au combinat rafinamentul şi extravaganţa cu decenţa, în mai toate artele, inclusiv în societate. Frazele simple, dinamica şi articulaţia foarte clară m fac să mă simt aşa cum nu m-am simţit niciodată cântând alte genuri.

Adevărul: Aveţi public la concerte?

Mălin Cristache: Cântăm în două cluburi în fiecare lună şi avem deja un public al nostru. Asta în condiţţile în care sunt foarte selectiv cu locaţiile.

Adevărul: Ce gen de oameni vin la spectacolele voastre?

Mălin Cristache: În general, din lumea artei. Actori, arhitecţi, pictori, oameni care iubesc o altfel de muzică. Avem şi public străin. Mai ales francezi şi belgieni, pentru că la ei este foarte cunsocut fenomenul.

Adevărul: Şi cum află ei despre concertele tale?

Mălin Cristache: De pe facebook, cum altfel? Sigur, mai sunt şi cei care ne cunosc deja, afişele şi alte forme de promovare, dar de bază e internetul.

Adevărul: Ce va fi pe 26 august la Clubul Ţăranului Român?

Mălin Cristache: Este un eveniment special la care am strâns mai mulţi muzicieni de manouche. Mi-am propus să ofer o perspectivă cât mai rotundă asupra genului şi încerc să promovez şi câţiva elevi foarte talentaţi. Emblema evenimentului, "Swing de Bucharest" este compoziţia mea. Eu cred că va fi un adevărat spectacol şi cei care vor fi alături de noi vor avea o seară de neuitat.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite