Muzica recomandari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu ratati ! Beck Modern Guilt  (Interscope Records, 2008) Cu o energie excelent dozată, cu treceri subtile între meditaţie/halucinaţie şi electronic/pop/rock lucid şi dinamic, plasat

Nu ratati !

Beck
Modern Guilt  (Interscope Records, 2008)


Cu o energie excelent dozată, cu treceri subtile între meditaţie/halucinaţie şi electronic/pop/rock lucid şi dinamic, plasat la sfârşitul anilor ’70, albumul nu are nicio vină şi aproape niciun cusur. Jonglează cu stări şi cu formule poetice, greutatea muzicii lăsându-se suficient pe text. Beck este el însuşi, chiar dacă în compoziţiile lui întâlneşti frânturi de Coldplay, Radiohead, Sigur Ros sau chiar Lenny Kravitz. Dar nu-l poţi bănui de lipsă de imaginaţie.

De ratat!

Staind
The Illusion Of Progress (Flip/Atlantic, 2008)


Albumul păcătuieşte printr-o refrenizare excesivă şi îşi dovedeşte incapacitatea de a-şi asuma riscuri. Lipsit de pasiune şi adrenalină, rece şi mediocru, “The Illusion Of Progress” este chiar o iluzie a progresului, pentru că muzica pe care trupa a compus-o în 2008 pare o nefericită reîncărcare a vechilor ritmuri de la începutul anilor 2000. Staind popularizează aceleaşi balade ponosite, menite să stârnească emoţii superficiale. Membrii trupei spun că albumul ar avea niscaiva arome de Pink Floyd. Nu prea le-am simţit în ureche.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite