Festivalul Enescu, în topul celor mai importante festivaluri de muzică clasică din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional "George Enescu" a fost inclus de publicaţia "The Independent" în topul celor mai importante festivaluri de muzică clasică organizate în Europa în această vară.

Aşezat în "galaxia virtuozilor" alături de festivalurile de la Bayreuth, Verbier, Aix-en-Provence şi Saint-Denis, Festivalul "George Enescu" adună "unele dintre cele mai bune orchestre şi solişti din lume".

Evenimentului din România i se atribuie un rol important în reinventarea şi rebrandingul cultural ale "Micului Paris" sau "Parisul de Est" din secolul 19, într-o metropolă modernă. "România poate părea că nu mai este pe traiectoria corectă, dar cu siguranţă nu vrea să rămână aşa", se spune în The Independent.

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului "George Enescu" aduce în faţă publicului iubitor de muzică clasică şi noutatea de a putea urmări evenimentele pe internet, în timp real. "Transmiterea live a evenimentelor este foarte important pentru noi pentru a creşte audienţă", a spus managerul festivalului, Mihai Constantinescu.

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" se desfăşoară între 1 şi 25 septembrie 2011 în Bucureşti, dar şi în Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara.

Festivalul "George Enescu" are loc o dată la doi ani şi a fost înfiinţat în 1958.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite