Braşov: Saxofonistul Nicolas Simion face show la Reduta! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolas Simion s-a născut la Dumbrăviţa, în anul 1959
Nicolas Simion s-a născut la Dumbrăviţa, în anul 1959

De Crăciun, recunoscutul muzician revine acasă, la Braşov. Nicolas Simon s-a născut la Dumbrăviţa, iar luni va concerta la Centrul Cultural Reduta, alături de pianistul ieşean-suedez, Ion Baciu Jr.

În pragul sărbătorilor de iarnă, Asociaţia AS Cult Braşov oferă iubitorilor de jazz un concert de Crăciun special, cu unul dintre artiştii braşoveni de renume internaţional: Nicolas Simion.

Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural Reduta, mâine seară, iar intrarea va fi liberă, fiind păstrate tradiţiile asociaţiei de a oferi astfel de concerte cu sprijinul contribuabililor, care au donat 2% din impozitul încasat de stat, al sponsorilor şi cotizaţiilor membrilor.

Spectacolul marchează, de fapt, aniversarea a cinci ani de la înfiinţarea Asociaţiei AS Cult din Braşov.

Privind în urmă anul ce tocmai se încheie trebuie să amintesc că, pe parcursul anului 2009, asociaţia a organizat şi promovat, în parteneriat cu Centrul Cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti, concertele formaţiilor Eli Yamin Blues Band şi Ari Roland Quartet din SUA, precum şi un concert „Nicolas Simion şi invitaţii săi", spune Eugenia Brăescu, preşedinta asociaţiei.

Apreciat peste tot în lume

Discografia lui Nicolas Simion, apreciată în Germania, Austria, Ungaria, Statele Unite şi Polonia, s-a îmbogăţit în 2009 cu albumul „Transylvanian Jazz", apărut în România cu sprijinul programului „Cantemir", derulat de Institutul Cultural Român (ICR).

Universul său muzical, care îmbină sonorităţile muzicii contemporane cu ritmurile folclorului românesc şi energia interpretativă, îl recomandă drept unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi şi compozitori de jazz de origine română din lume.

Nicolas Simion Quintet a participat, în acest an, la cea de-a VII-a ediţie a festivalului internaţional Jazzycolors, desfăşurat între 14 şi 27 noiembrie la Paris, în calitate de invitat.

În sonorităţi de swing şi groove, concertul a redat euforia, dar şi melancolia folclorului românesc. „În compoziţiile mele de jazz există invariabil un orizont mioritic", a spus atunci saxofonistul Nicolas Simion.

 Carte de vizită

 Născut în 1959, în Dumbrăviţa, lângă Braşov, Nicolas Simion a absolvit Conservatorul din Bucureşti, în 1983. Stabilit mai întâi la Viena, în 1988, şi mai târziu la Köln, artistul a concertat alături de muziceni de renume internaţional.

Acultaţi live, Nicolas Simion Group:

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite