În jurul lumii, pe cântecele Beatleşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bono, de la U2, este Dr Robert în filmul "Across the Universe" "Un cântec care străbate lumea" e altfel. Actorii sunt altfel. Un musical cum n-a mai fost până acum. Filmul este regizat de

Bono, de la U2, este Dr Robert în filmul "Across the Universe"

"Un cântec care străbate lumea" e altfel. Actorii sunt altfel. Un musical cum n-a mai fost până acum. Filmul este regizat de Julie Taymor ("Frida", "Titus"), iar în rolurile principale apar doi actori talentaţi şi căutaţi la Hollywood: Evan Rachel Wood şi Jim Sturgess.

Aveam nevoie de un astfel de film ca de aer. Proaspăt, viu, îndrăzneţ, colorat. Nu e vorba de o reclamă la vreun detergent sau la vreun balsam de rufe, ci de un film care are de toate: dragoste, război, muzică, dans. Anii `60. Doi îndrăgostiţi: Lucy (Evan Rachel Wood) şi Jude (Jim Sturgess).

Povestirea este presărată cu 33 de cântece ale Beatleşilor care ne-au marcat pe toţi, în anumite momente: "Hei Jude", "All you need is love", "I want to hold your hand". "Un cântec care străbate lumea" ("Across the Universe") nu e un film simplu, cu o poveste banală de iubire, cu cineva care cântă sau dansează bine.
Tocmai în asta constau frumuseţea şi originalitatea lui.

E filmul extremelor. O secvenţă lină cu cei doi tineri care se sărută, scene dure de război, străzi devastate de răzmeriţe... În toată această aventură printre tumultuoasele întâmplări, şi până la urmă asta înseamnă a trăi cu adevărat viaţa, Jude şi Lucy sunt îndrumaţi de doi ghizi: o surpriză este apariţia lui Bono de la U2 în rolul Dr Robert, iar cel de-al doilea îndrumător este Mr Kite, interpretat de Eddie Izzard.

Doi actori căutaţi la Hollywood

Atrăgător este rolul blondei Evan Rachel Wood (Lucy), considerată una dintre cele mai strălucite tinere talente ale momentului. A apărut în filme alături de Edward Norton, Uma Thurman, Kevin Costner sau Al Pacino. Cântă şi dansează ca o profesionistă şi, uimitor pentru o fiinţă firavă, are centura neagră în arte marţiale.

Jim Sturgess (Jude) a debutat ca actor chiar în filmul "Across the Universe" şi, în urma acestui rol, a devenit unul dintre cei mai căutaţi tineri de la Hollywood. I s-au pregătit pentru anul viitor partituri importante, alături de Kevin Spacey, Scarlett Johansson, Natalie Portaman sau Eric Bana.

De cealaltă parte a scenei, în spatele camerei de filmat, o altă revelaţie şi nu de azi sau de ieri. Dar mereu surprinzătoare: regizoarea de teatru, film şi operă Julie Taymor. Ea a realizat şi pelicula "Frida", cu Salma Hayek şi Alfred Molina, care a câştigat două premii Oscar din cele şase nominalizări. În cinematografie şi-a făcut intrarea în 1999 cu "Titus" (Anthony Hopkins şi Jessica Lange). Taymor a mai fost răsplătită cu două premii Tony pentru "The Lion King".

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite