Le Temps: “Amintiri din Epoca de Aur, de ce naiba nu este promovat mai bine?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul a fost apreciat de juriul Festivalului de la Cannes, din 2009
Filmul a fost apreciat de juriul Festivalului de la Cannes, din 2009

Filmul lui Cristian Mungiu este considerat "o bijuterie de umor", potrivit cotidianul elveţian Le Temps, care atrage atenţia asupra promovării deficitare a peliculei.

"După cucerirea premiului Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, Cristian Mungiu a realizat noua sa peliculă, <Amintiri din Epoca de Aur>, sub forma unor scheciuri. Este o bijuterie de umor, care dezvăluie dictatura lui Nicolae Ceauşescu în tot ce a avut ea mai absurd", scrie Le Temps.

Însă, autorul acestui articol a scris şi un editorial în care atrage atenţia asupra promovării deficitare a peliculelor din seria de filme consacrată ultimilor 15 ani ai regimului Ceaşescu.

"De ce naiba acest film atât de accesibil publicului, nu este promovat mai bine?" , scrie jurnalistul Norbert Creutz.

Totodată, acesta notează că numai Elveţia beneficiază de toate filmele seriei lui Mungiu, formată din cele trei lung-metraje ("Amintiri din Epoca de Aur" partea I şi partea a II-a şi "4 luni, 4 săptămâni şi 2 zile") şi alte şase scurt-metraje.

Promovare propriu-zisă a filmelor în Franţa şi România se face prezentând peliculele ca fiind separate una de cealaltă şi, mai cu seamă, de scurt-metrajele intitulate "Legendele urbane". Numai Elveţia a optat pentru promovarea lor ca o operă cinematografică integrală, dar cu mai multe părţi.

Cristian Mungiu a scris toate scenariile şi este regizorul a celor trei pelicule premiate la Cannes, restul fiind încredinţate unor autori de scurt-metraje.

Află care sunt cele şase “legende urbane”, în scenariul lui Cristian Mungiu

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite