Când ceasul biologic e gata să se oprească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Heather Graham caută cu disperare să profite de ultima ocazie de a fi mamă Hollywoodul pare a fi, în ultimul timp, tot mai obsedat de ideea maternităţii. Nu e vorba numai de staruri

Heather Graham caută cu disperare să profite de ultima ocazie de a fi mamă

Hollywoodul pare a fi, în ultimul timp, tot mai obsedat de ideea maternităţii. Nu e vorba numai de staruri faimoase ca Angelina Jolie, Nicole Kidman sau Jessica Alba, care au devenit mame, ci şi de puzderia de filme care au invadat ecranul, dacă ar fi să amintim doar de "Un pic însărcinată" sau "Juno". Înţelegem acum de ce filmul lui Mungiu nu avea nicio şansă de nominalizare la Oscar: pur şi simplu venea în contradicţie cu acest trend.

Şirurilor de pelicule pe această temă li se adaugă acum "Cumpăr, închiriez bărbat" (Miss Conception), o comedie romantică, dacă se poate spune aşa, care pleacă de la premisa presiunii exercitate asupra libidoului feminin de ceasul biologic.

Acum ori niciodată

Ce-i drept, îţi vine greu la început ca spectator să crezi că o asemenea întruchipare a frumuseţii şi vitalităţii feminine ca Heather Graham, alias Georgina, eroina filmului, este pândită de o gravă dereglare a mecanismului reproducător.

La vârsta de 33 de ani (pare însă de 25) are toate motivele să se considere realizată profesional (conduce o firmă de construcţii), dar nu şi pe plan personal. Georgina îşi doreşte cu ardoare un copil, dar iubitul Zak (Tom Ellis), realizator de filme documentare, nu prea se grăbeşte în această privinţă.

Explicabil sentimentul său de frustrare, devenit şi mai puternic atunci când află că sora iubitului ei a devenit mamă, ceea ce o determină să pună piciorul în prag. Ori Zak se dă pe brazdă, ori... adio şi n-am cuvinte! Mai ales că acesta e pe punctul de a pleca pentru câteva luni pentru a turna un documentar în Irlanda, alături de o frumoasă asistentă. Despărţirea nu mai are cum să fie evitată.

Ghinioane în serie

Marea nenorocire doar acum intervine. Spre dezolarea sa, Georgina află că suferă de o formă rară de menopauză prematură şi că mai dispune doar de un singur ovul.

Dacă nu va fi fertilizat în răstimpul de câteva zile rămas pentru această treabă, s-a zis pentru totdeauna cu dorinţa ei de a avea un copil. Ceea ce urmează e lesne de închipuit. Deşi îl mai iubeşte pe Zak, Georgina, ajutată de prietena ei cea mai bună Clem (Mia Kirshner), porneşte o cursă disperată contra cronometru pentru a găsi un tată-surogat, să-i zicem aşa.

Fatalitate însă. De fiecare dată se întâmplă că persoana sau persoanele avute în vedere ori rămân insensibile la farmecele Georginei. Iar când, în sfârşit, se găseşte unul care pare a fi normal, acesta se dovedeşte a fi mai preocupat de banii şi bijuteriile Georginei.

Inconsistenţe ale scenariului şi regiei

Este suficient atâta lucru pentru a putea afirma că avem de-a face cu o comedie şi cu atât mai mult romantică? Ce-i drept, în ultimul moment, Zak îşi va da seama că a greşit şi va dori să-şi răscumpere greşeala. Dacă Georgina îşi va vedea totuşi visul împlinit şi va rămâne însărcinată, va trebui să aşteptăm până la sfârşitul filmului.

Prestaţiile lui Heather şi Mia (în special ultima este o surpriză din cele mai plăcute) ne fac să uităm inconsistenţele scenariului (Camilla Leslie) şi ale unei regii (Eric Styles) care nu pare a găsi tonul şi măsura juste.

Unde rulează

Hollywood Multiplex: 12.00, 14.15, 16.15, 18.30, 20.45, 23.00

Mouvieplex Cinema: 11.30, 13.45, 16.00, 18.15, 20.30, 22.45

CinemaPro: 14.15, 16.00, 18.00, 20.15, 22.15

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite