"Poliţist meseriaş"de tot râsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comedia "Hot Fuzz" îi farmecă pe români prin umorul englezesc de calitate. "Hot Fuzz" e o comedie cu poliţişti la care chiar se râde. Şi nu puţin. Actorii englezi Simon Pegg şi Nick

Comedia "Hot Fuzz" îi farmecă pe români prin umorul englezesc de calitate.

"Hot Fuzz" e o comedie cu poliţişti la care chiar se râde. Şi nu puţin. Actorii englezi Simon Pegg şi Nick Frost, de altfel şi buni prieteni în viaţa de zi cu zi, sunt de-a dreptul formidabili în roluri de poliţişti implicaţi în meseria lor. Nu fac pe bufonii, însă farmecul englezesc îşi spune cuvântul.

Nu mă dau în vânt după filmele poliţiste, cu personaje care-o fac pe eroii. Mă enervează glumele răsuflate şi faptele măreţe. Dar mai ales îmi repugnă scenele în care un poliţist iese la pensie, se dă o petrecere-surpriză în cinstea lui şi, cu un ultim efort el acceptă o ultimă misiune, pentru ca apoi să îşi dea seama că viaţa lui are sens doar când se află în slujba omenirii.

Nu le consider slabe sau prost realizate, ci pur şi simplu nu mă interesează filmele cu eroi în uniformă. Un prieten însă m-a păcălit. Mi-a zis că mă duce la o comedie "supertare" de-o să mă prăpădesc de râs. "Cu ce e?", întreb. "Cu doi poliţişti...". "Nu!!!!. Nu cu poliţişti". "O să-ţi placă, ai să vezi". Cu inima strânsă am citit titlul filmului: "Hot fuzz" (Poliţist meseriaş) - acţiune, mister, comedie, thriller.

Dacă are toate aceste atribute, de ce nu? Recunosc: n-am mai râs de mult aşa. "De vină" a fost şi accentul englezesc.Iar actorul Simon Pegg e de-a dreptul fermecător. El e poliţistul Nicholas Angel. La Londra, e cel mai bun din echipa sa, încât îi face pe colegii săi să se simtă nişte nimicuri. Şeful lui decide că
i-ar prinde bine o "promovare".

Asta mai mult să scape de poliţistul atât de dedicat muncii sale. Angel e transferat într-un sătuc unde nu se întâmplă nimic. Poate doar o dispariţie misterioasă a unei... lebede. Şi cum să nu te amuze simpaticul "înger" păzitor al unui ţinut liniştit care îşi notează foarte serios în carneţel cum arată "suspectul". Alb, cu cioc şi pene... Nicholas Angel are şi un ajutor de nădejde.

Durduliul poliţist local Danny Butterman (Nick Frost) visează să se transforme peste noapte în Mel Gibson. În primele săptămâni de la transfer, nici urmă de acţiune. Doar câteva amenzi. Dar sătucul, unde toţi oamenii se cunosc între ei şi par prietenoşi este zguduit de o serie de crime. Acum e momentul ca Nicholas să arate cât de bun este.

Simon Pegg, naş pentru un "Măr"

Comediantul englez Simon Pegg, cunoscut publicului de la noi din "Lupta cu zombi" (Shaun of the dead), a scris împreună cu Edgar Wright scenariul filmului "Hot fuzz", care a primit numeroase cronici pozitive. Cât priveşte viaţa personală, Pegg s-a însurat acum doi ani cu Maureen McCann, iar Nick Frost, colegul său din "Poliţişt meseriaş", i-a fost cavaler de onoare. Actorul este şi naşul lui Apple, fetiţa actriţei Gwyneth Paltrow şi a cântăreţului Chris Martin.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite