Năzbâtiile Simpsonilor, pe marile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape 20 de ani de la primul episod al serialului de succes "The Simpsons", ne pregătim să vedem în cinematografe filmul cu Homer, Marge şi cei trei copii ai lor Cine nu îşi

După aproape 20 de ani de la primul episod al serialului de succes "The Simpsons", ne pregătim să vedem în cinematografe filmul cu Homer, Marge şi cei trei copii ai lor

Cine nu îşi mai aduce aminte de bătrânul Homer, înnebunit după gogoşi, de Marge, soţia calmă şi înţelegătoare, cu părul prins într-un coc de jumătate de metru? Sau de cei trei copii neastâmpăraţi, Maggie, Lisa şi Bart? Nu-i aşa că vă era dor de ei? Din acest weekend, românii îi vor vedea pe marele ecran, la CinemPro şi Hollywood Multiplex din Capitală, pe eroii filmului "The Simpsons".

Serialul "The Simpsons" s-a bucurat de un succes enorm. 18 sezoane, 400 de episoade şi o căruţă de premii (printre care 23 de trofee Emmy, premiul Peabody, titlul de "cel mai bun serial al secolului XX", acordat de "Time"). Creatorul familiei Simpson, Matt Groening, s-a gândit să transforme îndrăgitele personaje în eroi pentru marele ecran. Pentru "The Simpsons Movie" au fost create peste o sută de personaje şi scene noi. Producătorul Al Jean spune că filmul conţine mai multe istorii personale, ale fiecărui membru al familiei Simpson.

Peste o sută de scenarii în doi ani

Timp de doi ani s-au scris peste o sută de ciorne de scenarii. "Deşi filmul este de numai trei ori mai lung decât un episod din serial, realizarea lui a fost de o sută de ori mai dificilă", se destăinuie unul dintre realizatori, David Mirkin. Familia Simpson se "îmbogăţeşte" cu un nou membru: un porc, animalul de companie al lui Homer. Ce boacăne mai face soţul lui Marge?

Homer trebuie să salveze omenirea. Nu că lumea ar fi ameninţată de cineva sau ceva şi el este eroul tuturor. Însuşi Homer provoacă o catastrofă, "ajutat", bineînţeles, şi de prostia sa fără margini. De vină e şi porcuşorul. Cumva-cumva tot o să iasă din încurcătură, aşa cum face de obicei. Homer e omul simplu, fără prea multe idealuri, care a fost concediat de nenumărate ori şi apoi reangajat. N-a avut parte de o copilărie prea fericită, fiind dispreţuit de tatăl său.

Homer nu a aplicat acelaşi tratament şi copiilor săi. Mai mult, îi sufocă cu atâta dragoste şi alintări. Cu toate astea, Lisa se simte ignorată, Bart face numai prostii, iar Maggie parcă nici nu există. Berea îl ajută pe Homer să treacă peste greutăţi şi locul unde se simte liber este cârciuma lui Moe. Aici nu îl ceartă nimeni, iar berea şi ouăle murate îl determină să vadă altfel viaţa şi să îşi facă cât mai multe planuri pentru îmbogăţire. De parcă s-ar putea să se întâmple acest lucru...

Totuşi, e optimist. Marge e pâinea lui Dumnezeu. Transformă orice nimic în ceva util şi plăcut. Îşi dedică tot timpul familiei şi trece cu vederea multe din prostiile soţului. Bart are, mai nou, şi alte preocupări în afara televizorului.

Adică, să se îndoape cu îngheţată în faţa unui centru de slăbit, să devină cel mai bun în arta... scuipatului la distanţă şi să piardă vremea pe acoperişul casei vânând extratereştrii. Lisa e o scumpă. Deşi e un model de bună purtare, toată lumea o ignoră.

I se cere ajutorul numai în planuri diabolice, puse la cale de Bart sau Homer. Găseşte refugiu în cântatul la saxofon şi în hockey. Maggie învaţă să vorbească. Nici pe ea nu o ascultă cineva. Homer nu observă că micuţa bea apă din castronul căţelului şi îşi bagă degetele în cine ştie ce maşinării periculoase.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite