Lupta lui Juno

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ellen Page joacă în acest film rolul unei adolescente atipice. "Juno" este o comedie inteligentă despre o tânără plină de viaţă, ce e pe cale să descopere efectele unei sarcini

Ellen Page joacă în acest film rolul unei adolescente atipice.

"Juno" este o comedie inteligentă despre o tânără plină de viaţă, ce e pe cale să descopere efectele unei sarcini neplanificate, la doar 16 ani.


Juno MacGuff (Ellen Page) este o adolescentă isteaţă din Minnesota, care trece printr-o aventură emoţională de nouă luni în drumul ei spre maturitate.


În vreme ce majoritatea fetelor de la Dancing Elk îşi aduc la zi paginile MySpace sau se duc la cumpărături la mall, Juno se ghidează după propriile ei reguli.


După ce a rămas însărcinată, cu "ajutorul" lui Bleeker (Michael Cera), cel pe care-l considera cel mai simpatic coleg de clasă, June şi cea mai bună prietenă a ei, Leah (Olivia Thirlby), pun la cale un plan pentru a-i găsi pruncului nenăscut nişte părinţi din Penny Saver.


Aşa ajung la Mark şi la Vanessa Loring (Jason Bateman şi Jennifer Garner), un cuplu înstărit din suburbii, care abia aşteaptă să adopte primul lor copil.


Din fericire, Juno se bucură de sprijinul tatălui şi al mamei ei vitrege (J.K. Simmons şi Allison Janney), care, după şocul iniţial provocat de aflarea veştii că fiica lor are o viaţă sexuală activă cu virilul Bleeker, îşi reunesc forţele pentru a o ajuta.

Tatăl, Mac, o însoţeşte pe Juno să-i observe pe viitorii părinţi adoptivi, pentru a se asigura de seriozitatea acestora, în vreme ce mama ei vitregă, Bren, o sprijină afectiv pe Juno în lupta cu prejudecăţile comunităţii în care trăieşte.

Cu cât se apropie de data-limită, viaţa idilică a lui Mark şi a Vanessei începe să dea semne de prăbuşire. Deopotrivă aclamat de critică şi de public, "Juno" s-a bucurat de încasări spectaculoase de aproape 90 milioane de dolari şi a fost nominalizat la patru Premii Oscar.


O producţie Fox Searchlight Pictures, "Juno" este regizat de Jason Reitman (Thank You for Smoking - "Mulţumim că fumaţi!") şi are la bază scenariul lui Diablo Cody (Candy Girl).
Filmul rulează la Hollywood Multiplex, Movieplex, City Cinema Timişoara şi City Cinema Iaşi.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite