Întoarcere în Tibet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întoarcere în Tibet
Întoarcere în Tibet

Povestea ficţională a filmului este spusă în stil documentar şi se referă la istoria zbuciumată a Tibetului Regizorii au ales să povestească despre Dalai Lama şi Lhasa, capitala

Povestea ficţională a filmului este spusă în stil documentar şi se referă la istoria zbuciumată a Tibetului

Regizorii au ales să povestească despre Dalai Lama şi Lhasa, capitala tibetană, printr-un personaj care se întoarce acasă din Occident.

Karma (Tenzin Chokyi Gyatso) este o tânără femeie originară din Tibet, dar stabilită în New York. Ea decide să meargă în oraşul indian Dharamsala, oraşul în care este exilat Dalai Lama, pentru a-şi redescoperi rădăcinile.

Unul din factorii care a dus la această decizie este o deziluzie sentimentală care îi schimbă perspectiva asupra lumii. Ajunsă la Dharamsala, ea decide să realizeze un film documentar despre foştii prizonieri politici, care au reuşit să evadeze din Tibet.

Unul din cei pe care îi intervievează Karma este Dhondup (Jampa Kalsang), un fost călugăr care a ajuns de curând în India, ca refugiat.

Acesta îi povesteşte regizoarei că în trecut, mama lui, pe patul de moarte, l-a pus să promită că va duce o cutie "magică" unui alt exilat tibetan, Loga. Dhondup îi cere ajutorul Karmei pentru a îndeplini ultima dorinţă a mamei sale.

Lumea refugiaţilor

După ceva muncă de detectiv, cei doi află că Loga, un luptător al rezistenţei tibetane, antrenat de CIA, a dispărut în urmă cu 15 ani şi este considerat mort. Regizoarea şi partenerul ei devin din ce în ce mai apropiaţi în timp ce încearcă să afle dacă Loga este mort sau viu, iar o poveste de dragoste între ei este aproape inevitabilă.

Călătoria celor doi devine astfel una de descoperire a sinelui, şi pentru Dhondup cel plin de regrete şi frustrări, şi pentru Karma, căreia i se face din ce în ce mai mult dor de patria sa şi de capitala tibetană, Lhasa.
Sub pretextul poveştii de dragoste, cuplul nou-format începe un periplu prin istoria zbuciumată a Tibetului, iar filmul începe să pară mai degrabă documentar decât ficţiune.

Unde rulează

Sâmbătă
Hollywood
Multiplex: 11.15; 15.30; 20.00; 22.15
Duminică
Hollywood Multiplex: 11.00; 15.30; 20.00; 22.15

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite