Faimos ca Hitler, doar că mai amuzant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faimos ca Hitler, doar că mai amuzant
Faimos ca Hitler, doar că mai amuzant

Brüno se aruncă în situaţiile cele mai deplasate cu putinţă, încercând să provoace reacţii după modelul camerei ascunse. Da, aveau dreptate unii să se teamă: „Brüno“ e nemăsurat, ultragiant, şocant, scabros, scandalos. Şi, mai grav, al naibii de amuzant.

Mai mult ca sigur că va fi responsabil pentru inevitabilul genocid gay mondial sau chiar pentru o viitoare apocalipsă... Hahaha. Oameni, fiţi serioşi... e doar un film şi sper că nu vă gândiţi serios să puneţi lanţuri umorului, că lumea va deveni o puşcărie politic corectă...

Plus că „Brüno“ e pe cât de homofob, pe atât de mizantrop - nimeni şi nimic nu e mai presus de ţintele sale... Creatura SBC e în stare să calce peste orice cadavru sau tabu cultural doar să te facă să mori de râs. Ştiţi ce mi s-a părut mie mai insultător şi mai revoltător? Trailerele de la „filmele viitoare“ pe care am fost forţată să le văd în deschidere... cu poveşti ridicole şi superfumate, ucigător de convenţionale şi de o lipsă de imaginaţie strigătoare la cer.

Un imens talent comic

Iar Sasha Baron Cohen poate fi acuzat de orice, mai puţin de lipsă de imaginaţie. Chiar la început, el şi iubitul său, un steward pigmeu, ne demonstrează fericirea de cuplu printr-un montaj comic cu practici sexuale extreme. În următoarele 80 de minute, „eroul“ exagerat, absurd, frivol, narcisist, predator sexual şi arivist îşi albeşte anusul, aleargă printr-un cartier de evrei ortodocşi cu bucle hasidice şi pantaloni foarte scurţi, se dă la candidatul prezidenţial Ron Paul, face un salut nazist la o instrucţie de armată, îşi animează penisul în stop motion ca să pară că îi strigă numele, culege un orfan negru dintr-o cutie de carton de pe banda rulantă a unui aeroport, serveşte o lecţie de modă unor militari („Dolce and Gabbana... Hellooo??“ va deveni cu siguranţă un catchphrase), are o partidă de sex oral cu o fantomă şi reuşeşte să-i convingă pe un evreu şi pe un palestinian să cadă la pace în ceea ce priveşte meritele nutriţionale ale hamasului (pardon, humusului).

Pretextul e cam acelaşi ca în „Borat“ - Brüno, un străin (prezentatorul concediat al lui Funkyzeit, o emisiune de modă austrică), vine în SUA ca să ajungă celebru, întâlneşte tot soiul de „piloni“ ai societăţii alături de indivizi mărunţi şi bizari şi se aruncă în situaţiile cele mai deplasate cu putinţă, încercând să provoace reacţii după modelul camerei ascunse. E o dovadă a imensului talent comic al lui Cohen faptul că nu iese nicio secundă din revoltătorul său personaj, la fel de caraghios, dar, în mod sigur, mai crud şi mai puţin simpatic decât trogloditul Borat.

Dar poate cea mai şocantă e aici lipsa de reacţie a victimelor şi imensa lor toleranţă la instigare, de parcă ar fi sedaţi după o spălare de creier. De pildă, Brüno contemplă stelele într-o tabără de vânătoare, alături de trei ţărănoi heterosexuali: „te face să te gândeşti la toţi tipii hot din lume!“... Te aştepţi să şi-o ia rău de tot pe cocoaşă, însă, în loc de violenţă, timp de secunde bune se aşterne o tăcere apăsătoare, stânjenitoare... SBC mustăceşte jubilatoriu, în timp ce publicul se sufocă de râs.



Iată şi câteva scene din timpul filmărilor:

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite