Cristian Mungiu: “Încă se trag sfori în cinematografia românească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mungiu a triumfat la Cannes, deşi a intrat în competiţie pe ultima sută de metri
Mungiu a triumfat la Cannes, deşi a intrat în competiţie pe ultima sută de metri

Deși este revoltat de situația în care se află cinematografia românească, în care "încă se trag sfori când e vorba de finanțare de la stat", regizorul român Cristian Mungiu este muțumit de viața pe care o duce în România și nu ar pleca din țară, pentru a se stabili la Los Angeles, în "Cetatea Filmului".

Totodată, Mungiu a povestit că, pe lângă premiile și laudele primite pentru lucrările sale cinematografice, a avut parte și de "şuturi la maşină și înjurături de la vecini".

Cât despre situația industriei filmului din România, acesta consideră că este similară cu cea din țară, în general. "Întotdeauna se trag sfori când vine vorba de finanţare de la stat", a afirmat Mungiu, citează realitatea.net.

Pe de altă parte, artistul se plânge de comoditatea românilor care preferă să downloadeze un film decât să se ducă la cinema, mai ales când vine vorba de producțiile cinematografice românești.

"Totuşi e bine că tinerii se duc la mall. Problema e că mall-ul e asociat cu un gen de film american cotropitor mental. Odată ce ai văzut ani de zile filme de acest gen, nu le mai respecţi pe cele de artă", a adăugat regizorul român.

Află de ce nu s-ar muta regizorul român la Los Angeles

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite