Confruntarea cu trecutul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Vânătorii de zmeie", o poveste emoţionantă despre prietenie, familie şi amintiri devastatoare. Amir, un băiat afgan din elita societăţii din Kabul, este bântuit de vina de a-şi fi

"Vânătorii de zmeie", o poveste emoţionantă despre prietenie, familie şi amintiri devastatoare.

Amir, un băiat afgan din elita societăţii din Kabul, este bântuit de vina de a-şi fi trădat prietenul, pe Hassan (Ahmad Khan Mahmoodzada), fiul servitorului tatălui său.

Tumultuoasa viaţă a lui Amir (Khalid Abdalla) este prezentată pe fundalul zbuciumatei istorii recente a Afganistanului, de la căderea monarhiei până la invazia sovietică, exodul populaţiei spre Pakistan şi Statele Unite şi, în sfârşit, durul regim taliban.

Aflat în căutarea izbăvirii, eroul principal se avântă într-o lungă călătorie. Acum, după 20 de ani de viaţă în America, Amir se întoarce în Afganistanul strivit de guvernarea talibană pentru a-şi înfrunta secretele negre care-l bântuie şi pentru a-şi încerca ultima şansă de a îndrepta lucrurile.


Filmările au fost realizate în vestul Chinei, în zona deşertică de la graniţa cu Afganistanul. "Vânătorii de zmeie" este inspirat de celebrul roman omonim al scriitorului american de origine afgană Khaled
Hosseini.


Scrisă de un medic născut în Afganistan care, la fel ca şi personajul Amir, a părăsit de copil Afganistanul şi nu s-a mai întors acolo zeci de ani, "Vânătorii de zmeie" îşi poartă cititorii într-o călătorie imaginară peste continente. (Simona Tudorache)

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite