Românca Ana Novac este ”Îngerul de la Auschwitz”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Acei frumoși ani ai tinereții mele" este titlul sub care cutremurătoarea poveste de viaţă a româncei iese la lumină, pentru prima dată în limba spaniolă.

Scriitoarea Ana Novac s-a născut în Transilvania, însă a decedat de curând la Paris, la vârsta de 80 de ani. În cartea sa, intitulată "Acei frumoși ani ai tinereții mele", ea povesteşte ororile îndurate în lagărul nazist, continuând şirul întâmplărilor de acolo de unde se termină cele din "Jurnalul Anei Frank".

"Scriu, apoi exist", a spus Ana Novac, scriitoarea care s-a născut în România, dar căreia, la 11 ani, i s-a spus că este unguroaică, "fără să-mi fi schimbat nici măcar cămașa sau strada pe care locuiam".

La 14 ani, au deportat-o la Auschwitz, pentru că era considerată evreică. Când s-a întors de acolo, în mai 1945, cu 34 de kilograme și bolnavă de tuberculoză, a redevenit româncă.

Romanul Anei Novac este cartea salvării acestei femei, ce conține povestea unei fetițe evreice, într-un volum de mare intensitate sufletească și literară. Cartea începe acolo unde se termină istorisirile din "Jurnalul Anei Frank", descriind infernul lagărelor de concentrare naziste.

Aflați aici și alte declarații cutremurătoare din cartea Anei Novac

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite