Noi lucrări ale lui Walt Whitman, descoperite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documente scrise de faimosul poet american Walt Whitman au fost scoase la lumină din Arhivele Naţionale din Washington. Au fost găsite aproape 3.000 de documente olografe ale lui Whitman, din perioada în care era funcţionar al guvernului american.

Kenneth Price, profesor de literatură americană la Universitatea Nebraska-Lincoln şi director adjunct al arhivei Whitman, a găsit mii de documente, cu scrisul inconfundabil al poetului. Deşi hârtiile poartă semnături diferite, caligrafia lor aparţine scriitorului american. „Documentele sunt scrise de el, deci au trecut prin mintea lui, au trecut prin mâinile lui", spune Price. Conform ziarului „The Washington Post", literele ondulate şi, pe unele pagini, iniţialele „W.W." sunt semne inconfundabile ale poetului.

Whitman la Washington

Între 1863 şi 1873, Walt Whitman a locuit în Washington DC. În acest timp, scriitorul a vizitat prin spitale soldaţii răniţi, victime ale Războiului Civil American. Tot în această perioadă, Whitman a elaborat importantul volum, „Drum-Taps" (1865). Pentru a putea scrie, pentru a se întreţine şi pentru a-i ajuta pe soldaţi, poetul a fost nevoit să-şi găsească de lucru ca funcţionar. Potrivit Arhivelor Naţionale ale Statelor Unite, Whitman a lucrat la Biroul pentru Relaţia cu India şi pentru Ministerul de Justiţie.



A fost copist şi s-a ocupat cu transcrierea corespondenţei altora, efectuând şi muncă de cercetare pe diverse teme. Subiectele din documentele găsite variază de la crime de război la acuzaţii de trădare, abordează problema apariţei grupului Ku Klux Klan, dar cercetează şi dacă variola a fost folosită ca armă în timpul războiului. Deşi nu au fost găsite poezii noi sau alte lucrări originale, această descoperire prezintă o parte din viaţa de zi cu zi a lui Whitman. Price se întreabă dacă documentele ar fi putut să aibă vreun efect asupra viziunii poetului, dată fiind perioada atât de dificilă.

Pe 12 aprilie s-au împlinit 150 de ani de la începutul Războiului de Secesiune. Walt Whitman (31 mai 1819 - 26 martie 1892) este unul dintre cei mai influenţi scriitori ai epocii. Poet, eseist şi jurnalist, acesta a fost implicat în politică, iar în poeziile sale s-a opus sclaviei şi a susţinut egalitatea raselor. În contemporaneitate, scrierile sale au stârnit controverse aprinse. Volumul de poezii „Fire de iarbă" („Leaves of Grass") a fost considerat obscen din cauza tematicii care aborda aspecte ale sexualităţii. Whitman a fost concediat de la Biroul pentru Relaţia cu India din pricina acestui volum. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite