Începe Bookfest!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se deschide la Romexpo cea de-a patra ediţie a celui mai mare salon de carte din România.Până la 21 iunie, ediţia 2009 a Bookfest, un proiect iniţiat de Asociaţia Editorilor din România (AER), va găzdui 130 de standuri ale editurilor, în cele cinci pavilioane. Intrarea este gratuită.

În Complexul Expoziţional Romexpo, din Bucureşti, în incinta pavilioanelor sale 13, 14, 15, 16 şi 17, publicul va găsi nu mai puţin de 25.000 de titluri de carte, ce vor putea fi achiziţionate la preţuri cu discount. În plus, vor avea loc evenimente inedite, precum decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din România (USR), imagini de la Festivalul de Film Transilvania TIFF, proiectate pe scena Bo-okfest, dar şi reprezentaţii live ale trupelor The Amsterdams, Byron, Grimus şi Alexandrina Hristov.

Sub semnul centenarului Constantin Noica

Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas, spune că-i este imposibil să mizeze pe un singur titlu „de rezistenţă”, dintre cele 50 de noutăţi pregătite pentru acest târg de editura pe care o conduce însă aminteşte totuşi de “excepţionalul «Jurnal» al Oanei Pellea şi de cartea-interviu a Luciei Hossu Longin, «Faţă în faţă cu Generalul Ion Mihai Pacepa»”. „Da, subliniază Lidia Bodea, generalul Pacepa, unul dintre cei mai bine păziţi oameni din Statele Unite, condamnat la moarte de regimul Ceauşescu, a acceptat provocarea acestui «faţă în faţă»!”.

Reprezentantul editurii Humanitas mai spune că ar pune evenimentul Bookfest 2009 “sub semnul centenarului Constantin Noica”. „Prilej cu care vom lansa la acest târg două volume deosebite: «Despre Noica. Noica inedit» şi «Noica în dosarele Securităţii». La fel, prin cota foarte înaltă de performanţă culturală, trebuie amintită traducerea din chineza veche a Tatianei Segal şi a Luminiţei Bălan: «Zhuanzi», «Călătorie liberă», traducere, prima în limba română, care a presupus câţiva ani de efort intelectual susţinut”, a punctat Lidia Bodea.

Martin Page în România

Dintre invitaţii-surpriză ai editurii fac parte Florin Piersic jr., în calitate de prozator, cu volumul „Opere cumplite”, Martin Page, autorul best-sellerului „M-am hotărât să devin prost”, la lansarea romanului său abia apărut “O poveste de dragoste”. Prezenţi la standul editurii vor mai fi Mircea Cărtărescu, Alex. Ştefănescu, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Oana Pellea, Dan C. Mihăilescu, Vladimir Tismăneanu, Valeriu Stoica, Armand Goşu, Mihnea Berindei.

„Cumperi 3, plăteşti 2“, la Humanitas Fiction

Editura Humanitas Fiction va pune la dispoziţia publicului oferta „Cumperi 3, plăteşti 2”, în care vor intra colecţiile „Raftul Denisei”, „Cartea de pe noptieră” şi „Râsul lumii”. Vor exista, de asemenea, în jur de 50 de cărţi care vor fi oferite la preţul de 9,9 lei, precum şi aproximativ 100 de cărţi vândute la jumătate de preţ. Tot ca o ofertă specială a acestei ediţii, cărţile cumpărate de la standul Humanitas vor beneficia de o reducere de 10%.

Denisa Comănescu, directorul acestei edituri, declară că standul va oferi mai multe “piese de rezistenţă”. „Dintre acestea, aleg, cu inima grea, căci ştiu că nedreptăţesc alte titluri, «Ziua Independenţei» de Richard Ford, primul roman american încununat cu două mari premii deodată – Pulitzer Prize şi  PEN/Faulkner Award, şi «Casa de la Riverton», uluitorul debut al australiencei Kate Morton, publicat în 32 de ţări”, explică Denisa Comănescu.

Oferta „buy-back“, la Tritonic

Editura Trei a pregătit multe titluri interesante, de pe urma cărora speră să obţină încasări cât mai mari. Printre cele pe care mizează se numără “Yakuza Moon”, de Shoko Tendo, o autobiografie incediară în care autoarea dezvăluie încercările prin care trece în calitate de fiică a unuia dintre şefii Yakuza şi „Profesoara de abstinenţă” de Tom Perrotta. Alte titluri „fierbinţi” sunt “Prin ţara simţurilor”, de Nedjma, „Sirenele Bagdadului”, de Yasmina Khadra, şi „Yes Man”, de Danny Wallace.

Editura Tritonic vine cu o ofertă extrem de interesantă de preţ: toate titlurile mai vechi de un an vor beneficia de o reducere de 50%. O altă promoţie inedită este oferta „buy-back” a cărţilor vechi, prin care vizitatorii târgului vor trebui doar să vină la stand cu o carte Tritonic veche, pe care editura o va cumpăra.
 
Sărbătoare pentru „zori de zi“ la rao

Editura Rao speră să organizeze cea mai frumoasă sărbătoare pentru toţi fanii seriei „Amurg”, vineri 19 iunie, ora 17,30, în cadrul unui eveniment în care iubitorii acestei serii vor avea parte de concursuri, premii şi multe surprize. Cu această ocazie va fi lansat ultimul volum din serie, „Zori de zi”, de Stephenie Meyer.

20.000 de volume la Polirom

Peste 850 de titluri şi patru noi colecţii faţă de Bookfest 2008 („Opere”, „Cinema”, „Colecţia de Artă” şi „Psihologia copilului şi parenting”), la care se adaugă seria de autor „Nicolae Steinhardt” este oferta Editurii Polirom în cadrul ediţiei 2009 a târgului. Invitatul special este Adam Michnik, unul dintre cei mai cunoscuţi critici ai timpurilor noastre, prezent la Bucureşti cu ocazia lansării volumului “Mărturisirile unui disident convertit”. 

Preţ special de 9,99 de lei, la cartea românească

Editura va expune la stand aproximativ 150 de titluri, precum şi o nouă colecţie faţă de Bookfest 2008, „Performa”. În plus, orice carte prezentă la stand va beneficia de o reducere de 20% din preţul iniţial, iar alte 50 de titluri vor avea preţul special de 9,99 lei.
În total, cele două edituri vor expune peste 20.000 de volume.

Tot aici, cititorii vor avea ocazia să-i întâlnească pe Florin Lăzărescu, care a publicat recent un nou volum de proză scurtă, „Lampa cu căciulă”, pe Bogdan Dumitrescu şi Corina Sabău – autorii celor două debuturi în proză, bine primite de critica literară (“SMS” şi „Blocul 29, apartamentul 1”). De asemenea, toate noile apariţii de la Polirom şi Cartea Românească, inclusiv cartea lui Salman Rushdie, „Seducătoarea din Florenţa”, cea a lui Philip Roth, „Indignare” sau „Ritornela foamei”, de J.M.G. Le Clezio, vor fi expuse la standul editurii.

Biografia lui Marquez, lansată la Bookfest

Editura Litera Internaţional propune cititorilor săi peste 350 de titluri din colecţiile de enciclopedii, dicţionare, cărţi pentru copii, cărţi practice sau cărţi de călătorie, dar şi reduceri de până la 50%. Unul dintre volumele-vedetă este „Istoria ilustrată a României“, lucrare bogat ilustrată, care conţine peste 1.345 de imagini şi hărţi color.

 „Arta. Istoria vizuală a artelor plastice - de la picturile rupestre la operele cubiste din secolul XX, de la templele greceşti la stampele japoneze“ reprezintă o in-cursiune cronologică prin cele opt epoci fundamentale ale istoriei artei. Duminică, 21 iunie, la ora 12.00, are loc cel mai important eveniment al editurii: lansarea în România a cărţii „Gabriel Garcia Marquez. O viaţă“, de Gerald Martin. Este singura biografie „tolerată“ de Marquez, la care Gerald Martin a lucrat timp de 17 ani şi care dezvăluie amănunte picante din viaţa marelui scriitor premiat cu Nobel.

Reduceri de 60%, la ALL

Pentru ediţia de anul acesta a Târgului de carte Bookfest, Editura All a pregătit o ofertă de peste 400 de titluri, iar reducerile vor fi între 15 şi 60%. Editura mizează pe volumele „Shantaram“, de Gregory David Roberts, „Nu-ţi sta în cale“, de Robert K. Cooper, „Răfuieli“, de Constantin Stoiciu, „Dezonorată“, de Mukhtar Mai sau „Translatorul“, de Daoud Hari.

Volume de Sorokin şi Havel

La această ediţie a Bookfest, Curtea Veche vine cu o ofertă de peste 400 de titluri, semnate de Eckhart Tolle, Jamie Oliver, Robert Kiyosaki, Edward de Bono, Allan şi Barbara Pease, Péter Esterházy, Orhan Pamuk. „Geopolitica Matrioşkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială“ (vol. I), de Adrian Cioroianu,  „Roman intim“, de Paul Goma, „François Truffaut - Bărbatul care iubea filmele“, de Magda Mihăilescu, sunt câteva dintre noutăţile româneşti. Pentru copii, editura a pregătit audiobookul „Basme fermecate“ de Hans Christian Andersen. „Lebedele sălbatice“, „Dârzul soldăţel de plumb“, „Prinţesa şi bobul de mazăre“, „Privighetoarea“ şi „Veşmântul cel nou al regelui“ sunt câteva dintre poveştile citite de Margareta Pâslaru. Vor mai apărea la târg: Vladimir Sorokin – „Kremlinul de zahăr“,  sau Václav Havel, Andrei Kurkov. Reducerile Curtea Veche Publishing vor fi cuprinse între 15% şi 50%.

Albume de artă la ICR

Editura Institutului Cultural Român (ICR) va lansa la Bo-okfest trei albume de artă şi o antologie de teorie şi istorie literară. Printre cele peste 100 de titluri se numără volumul „Cel ce se pedepseşte singur/ Ştefan Bertalan, Florin Mitroi, Ion Grigorescu/ Arta şi România în anii ‘80-’90“ sau lucrarea „Scrieri de istoria artei şi de critică plastică“, de Ştefan I. Neniţescu. Reducerile la standul ICR sunt de 35%.

Două cărţi de Péter Esterházy

La standul Editurii Paralela 45 are loc vineri, 19 iunie, la ora 15.30, lansarea volumelor „Privirea contesei Hahn-Hahn – coborând pe Dunăre“ şi „Cartea lui Hrabal“ ale scriitorului maghiar Péter Esterházy.

Tombolă la Nemira

Editura Nemira propune şi în acest an o tombolă. Editura va oferi trei premii în valoare de 500 de lei cu seturi de cărţi Nemira şi o excursie de opt zile, pentru două persoane, în insula Gran Canaria. Reducerile practicate încep de la 20% şi ajung până la 50%. În colecţia Babel, Nemira oferă romanul „Eleganţa ariciului“, de Muriel Barbery. Colecţia Ghidul xenofobului va fi lansată la Bookfest vineri, 19 iunie, ora 18.00, avându-i ca invitaţi speciali pe actriţa Maia Morgenstern şi pe scriitorul Radu Paraschivescu.

Program de vizitare Bookfest:  astăzi, mâine şi sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00, vineri între 10.00 şi 22.00, duminică 10.00 -18.00

Editura Adevărul

Începând de astăzi şi până în 21 iunie, Editura Adevărul va fi prezentă la Romexpo, având ca spaţii de expunere un stand branduit de 200 mp, amenajat cu mobilier de lux marca Ovo Design, şi o rulotă de 17 mp. Pentru prima oară în România, în cadrul „Colecţiei Adevărul”, vor fi lansate opere alese „Charles Dickens” în 15 volume.

Lansări importante

Humanitas

Pavilion 14, zona B, standul 7
Miercuri, 17 iunie
Ora 18.00

„Istoria Comunismului din România”
Participă: dl. Traian Băsescu, Cristian Preda, Gabriel Liiceanu
Vineri, 19 iunie
Ora 16.30

“Despre Noica. Noica inedit”: Gabriel Liiceanu, Alexandru Dragomir, Dan C. Mihăilescu, Andrei Cornea, Andrei Pleşu, Ioana Pârvulescu, Sorin Vieru, Sorin Lavric
Sâmbătă, 20 iunie
Ora 14.00

Oana Pellea, „Jurnal 2003-2009”
Participă: Oana Pellea, Ioana Pârvulescu, Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu
Ora 18.00

Mircea Cărtărescu
„Travesti“, în lectura lui Claudiu Bleonţ
Participă: Mircea Cărtărescu, Claudiu Bleonţ, Marius Chivu, Mihaela Coman

Rao

Pavilion 15, zona A, standul 3
Vineri, 19 iunie
Ora 17.30 

Stephenie Meyer „Zori de zi”. Sărbătoarea fanilor Amurg

Polirom şi Cartea Românească

Pavilion 14, zona B, standul 5
Joi, 18 iunie
Ora 15.30

Marta Petreu, „Diavolul şi ucenicul său: Nae Ionescu – Mihail Sebastian”
Prezintă: Nicolae Manolescu, Ion Bogdan Lefter, Adrian Şerban
Sâmbătă, 20 iunie
Ora 16.00

Traducere în premieră din opera lui Vladimir Nabokov: „Disperare”
Prezintă: Ovidiu Şimonca, Veronica Niculescu, Bogdan-Alexandru Stănescu
Ora 16.30

Trei traduceri în premieră: Chuck Palahniuk – Rant, Will Self – „Măreţele maimuţe” şi J.G. Ballard – „Nopţi de cocaină”

Litera Internaţional

Pavilion 14, zona B, standul 8
Duminică, 21 iunie,
Ora 12.00

„Gabriel Garcia Marquez. O viaţă“, de Gerald Martin
Vor vorbi criticul literar Dan C. Mihăilescu şi scriitorul Sorin Mărculescu

ALL

Pavilion 15, zona A, standul 4
Joi, 18 iunie,
Ora 15.00

„Shantaram“, de Gregory Robert Davis
Vor vorbi: Grigore Cartianu, Lucian Mândruţă, Raluca şi Christian Tănăsescu 
Ora 18.00

„Răfuieli“, de Constantin Stoiciu
Lansarea va avea loc în prezenţa autorului

Curtea Veche
Pavilion 14, zona B, standul 4
lJoi, 18 iunie
Ora 17.00

„Pe scurt, vă rog!“, de Václav Havel
Vineri, 19 iunie
Ora 18.00

„Asylant“, de Liviu Bîrsan
Invitaţi: Liviu Bîrsan, Şerban Axinte, Paul Cernat, Radu Voinescu, Bogdan Suceavă

Corint Junior

Pavilion 15, zona A, standul 1
Sâmbătă, 20 iunie
Ora 12.00

„Sacrificiul vraciului“ (cartea a şasea din „Cronicile Wardstone“, de Joseph Delaney)

Leda

Pavilion 15, zona A
Sâmbătă, 20 iunie
Ora 15.00

„Jocul lui De Niro“, de Rawi Hage
Duminică, 21 iunie
Ora 12.00

„Umbra torţionarului“, de Gene Wolfe

Editura ICR

Pavilion 16, zona C, standul 4
Vineri, 19 iunie
Ora 17.00

Lansarea albumului „Cel ce se pedepseşte singur. Arta şi România în anii ‘80-’90“ (volum coordonat de Erwin Kessler)
Sâmbătă, 20 iunie
Ora 14.00

Lansarea albumului Florin Ciubotaru

Paralela 45

Pavilion 14, zona B, standul 9
Vineri, 19 iunie
Ora 15.30

„Privirea contesei Hahn-Hahn – coborând pe Dunăre“ şi „Cartea lui Hrabal“, de Péter Esterházy
Sâmbătă,  20 iunie
Ora 14.00

Colecţia Capodopere ale literaturii universale „Nuvele exemplare“, de Miguel de Cervantes

Editura Nemira

Pavilion 14, zona B, standul 1
Vineri, 19 iunie
Ora 18.00

Lansarea colecţiei „Ghidul xenofobului“
Invitaţi: Maia Morgenstern şi Radu Paraschivescu

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite