Carte recomandari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu ratati ! Iubito, eu mă micşorez! ... Pascal Bruckner (Editura Trei, 2008) Solange are 1,85 m şi provine dintr-o familie bogată. Leon are 1,66 m şi este orfan. „Iubito, eu mă

Nu ratati !

Iubito, eu mă micşorez! ...
Pascal Bruckner (Editura Trei, 2008)


Solange are 1,85 m şi provine dintr-o familie bogată. Leon are 1,66 m şi este orfan. „Iubito, eu mă micşorez! ...” nu este o aluzie sexuală, ci o metaforă a bărbatului devorat de femeia puternică şi de copiii cu personalitate. Leon ajunge să scadă în înălţime ameţitor de repede. În ciuda acestei poveşti nefericite, romanul nu este deloc trist, ci plesneşte de optimism. Pe alocuri este amuzant şi se citeşte pe nerăsuflate.

De ratat !


Dansul cocoşului decapitat
Ion V. Strătescu (Editura Vinea, 2008)


Problemele retorice ale domnului Strătescu se nasc din dezordinea cuvintelor, din aglomerarea termenilor, din dorinţa de a spune mai mult decât e cazul. Dânsul alternează, totuşi, cu simţ estetic, o poezie bunicică cu una ratată. Aşa cum e poemul „Ilustrată de la munte”, din care aflăm că „o prostituată nu s-ar plictisi aici/ jucând rolul unei psihiatre”. Ori eu mi-am pierdut de tot imaginaţia, ori autorul a dat-o-n bară.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite