Gravurile lui Rubens, la Muzeul Naţional de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de gravuri realizate în atelierul lui Peter Paul Rubens sunt expuse la Bucureşti Palatul Regal, astăzi Muzeul Naţional de Artă al României, găzduieşte o expoziţie de gravura

28 de gravuri realizate în atelierul lui Peter Paul Rubens sunt expuse la Bucureşti

Palatul Regal, astăzi Muzeul Naţional de Artă al României, găzduieşte o expoziţie de gravura secolelor XVII-XIX, a celebrului Peter Paul Rubens. Lucrările sunt expuse în cele două săli ale Galeriei de Artă Europeană, special amenajate. Expoziţia prezintă un număr de 28 de gravuri realizate în atelierul lui Rubens, pe teme religioase şi mitologice, câteva portrete şi peisaje.

Născut în ajunul sărbătorii Sfinţilor Petru şi Pavel, Peter Paul Rubens este unul dintre cei mai mari pictori flamanzi, deşi s-a născut în Germania şi şi-a perfecţionat talentul artistic în Italia.
A pictat lucrări celebre prezente în marile muzee de artă ale lumii, precum "Coborârea lui Iisus de pe Cruce", "Răpirea fiicelor lui Leucip", "Sosirea Mariei de Medici la Marsilia", dar şi o serie întreagă de tablouri cu cele două soţii ale sale, ale căror trăsături sunt prezente în toate personajele feminine din lucrările sale. Reprezentative sunt şi picturile "Autoportretul artistului cu Isabelle Brandt", "Portretul Helenei Fourment în haină de blană".

În urma nenumăratelor solicitări, Rubens îşi deschide un atelier cu ucenici, dar foarte puţini dintre aceştia au avut vocaţia de a deveni mari pictori. Accesul la Muzeul Naţional de Artă al României, pentru admirarea lucrărilor lui Rubens, se face între orele 11.00 şi 19.00.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite