Herta Müller revine în România, la aniversarea Humanitas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laureata premiului Nobel pentru literatură de anul trecut, Herta Müller, va veni la Bucureşti în septembrie, când Editura Humanitas va edita o serie de autor dedicată scriitoarei, în cadrul unei ample campanii prilejuite de aniversarea a 20 de ani a editurii.

Noua serie de autor Herta Müller va fi lansată, în septembrie, la Ateneul Român, cu trei noi titluri: „Leagănul respiraţiei", „Călătorie într-un picior" şi „Omul e un mare fazan pe lume" (titlu de lucru). Cel mai recent volum al Hertei Müller, lansat de Humanitas Fiction la Gaudeamus anul trecut, este „Încă de pe atunci Vulpea era Vânătorul".

„20 de ani în 20 de cărţi"

Editura Humanitas organizează pe tot parcursul anului evenimente dedicate împlinirii celor 20 de ani de la înfiinţare. Seria evenimentelor va fi deschisă vineri de o conferinţă, la care vor vorbi Gabriel Liiceanu şi Dan C. Mihăilescu, care va preceda lansarea noii cărţi a lui Neagu Djuvara, „Ce au fost boierii mari în Ţara Românească. Saga Grădiştenilor". În aprilie, Humanitas oferă în seria „20 de ani în 20 de cărţi", o selecţie de 20 de autori şi de titluri reprezentative care au marcat cultura românească de după 1990. Vor fi publicate cărţi noi ale unor autori consacraţi Humanitas, printre care Mircea Cărtărescu, H.-R. Patapievici, Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu.

În perioada 10-20 mai, la Biblioteca Centrală Universitară, în Sala Galateea, va fi organizată o expoziţie ce prezintă istoria Grupului Humanitas în imagini, cărţi şi evenimente. Tot în luna mai, Librăria Cărtureşti Verona va fi gazda unei expoziţii, cu tema „Cele mai căutate cărţi Humanitas" ale ultimilor ani.

Lansări estivale, în ţară

În perioada 24 - 30 mai, Humanitas sărbătoreşte 20 de ani şi la Iaşi, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza", unde va fi organizată o expoziţie ce va cuprinde o selecţie din oferta Librăriilor Humanitas. Evenimentele estivale ale campaniei se prelungesc cu „Târgul Carte la Nisip" de la Mangalia - o săptămână de lansări, întâlniri cu autorii Humanitas şi conferinţe. În toamnă, vor fi lansate mai frumoase 20 de e-book-uri de la Humanitas, iar evenimentele dedicate aniversării se vor încheia la Gaudeamus, în noiembrie, cu lansarea unor titluri noi.

Editura înfiinţată în 1990 de Gabriel Liiceanu a devenit, în 20 de ani, Grupul Humanitas, un holding cultural format din editurile Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia , precum şi Librăriile Humanitas, un lanţ de difuzare a cărţii format din şaisprezece librării.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite