Un gigant al bluesului vine la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi din "Adevărul literar şi artistic" de miercuri ce evenimente muzicale nu trebuie să rataţi la acest sfârşit de săptămână Louisiana Red, unul dintre ultimii giganţi ai

Aflaţi din "Adevărul literar şi artistic" de miercuri ce evenimente muzicale nu trebuie să rataţi la acest sfârşit de săptămână

Louisiana Red, unul dintre ultimii giganţi ai bluesului american, va cânta la Bucureşti, sâmbătă, 22 martie, la Hard Rock Cafe din Bucureşti. Muzicianul va fi acompaniat de Nightlosers, o trupă românească de jazz-blues din Cluj, formată în anul 1994.

Louisiana Red are multe piese inspirate chiar din viaţa sa tragică. S-a născut în 1932, în Alabama, iar mama sa a murit la naştere. În 1941 şi-a văzut tatăl ucis de membri ai grupării Ku-Klux Klan. Dar seria dramelor nu s-a oprit aici. În 1972, prima sa soţie a fost răpusă de cancer.

Pe numele său adevărat Iverson Minter, chitarist, cântăreţ de muzicuţă şi vocal, el a câştigat în 1983 premiul W.C. Handy pentru cel mai bun artist de blues tradiţional. Are în spate o carieră de peste o jumătate de secol.

A cântat împreună cu aproape toate numele memorabile ale bluesului internaţional. Membrii formaţiei Nightlosers - Hanno Hofer, Grunzo Geza, Sorin "Gaga" Cîmpean, Octavian "Barilla" Andreescu, Jimi "El Lako" vor avea misiunea dificilă de a ţine pasul cu o legendă a bluesului.

"Este unul dintre ultimii bluesmani din generaţia veche, un muzician important. Ne bucură foarte mult venirea lui în România", a declarat Hanno Hofer pentru "Adevărul literar şi artistic". El spune că nu au făcut vreo repetiţie până acum, pentru că bluesul presupune multă improvizaţie.

"Louisiana Red e un showman desăvârşit", a mai spus liderul trupei. Recitalul extraordinar este al treilea eveniment din seria de "anotimpuri ale Blues-ului" (Blue Moods). Proiectul îşi propune să aducă şi în România nume importante ale bluesului, o dată la trei luni. "Blue Moods" a început pe 24 noiembrie, în clubul Spice, prin concertul lui Sugar Blue, şi a continuat cu recitalul extraordinar Bob Brozman, de pe 8 martie, din clubul Art Jazz.

Operă pe înţelesul tuturor

În pagina 3 din "Adevărul literar şi artistic" de miercuri mai puteţi afla şi informaţii despre concertul pe care 12 tenori irlandezi îl vor susţine la Sala Palatului, tot pe 22 martie. Tinerii interpreţi încearcă în spectacolele lor să aducă opera către public şi l-au entuziasmat până acum cu show-uri explozive. Repertoriul lor cuprinde piese renumite din muzica clasică sau coveruri după hituri moderne. Biletele la acest concert costă între 70 şi 200 lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite