"Eu când vreau să fluier, fluier" a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Şerban, a primit "Marele Premiu al Juriului", după ce a obţinut şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective în arta cinematografică, la gala Festivalului de Film de la Berlin.

Filmul de debut al lui Florin Şerban a câştigat Ursul de Argint. Premiul le-a fost înmânat de actriţa Renee Zellweger.

Ursul de Aur a fost câştigat de filmul "Honey", producţie Turcia.

Citiţi şi:

Florin Şerban: „Sunt roluri în care neprofesioniştii se descurcă mai bine“

VIDEO Deţinuţi şi partizani români la Berlin

„Eu când vreau să fluier, fluier“ a fost detronat

"Eu, când vreau să fluier, fluier!", una dintre producţiile româneşti de la Festivalul de Film de la Berlin

Florin Şerban a devenit primul regizor român ales, încă de la primul său lungmetraj, în competiţia acestui festival de clasa A, unul dintre cele mai mari din Europa, alături de Cannes şi Veneţia.

Eu când vreau să fluier, fluier" este un film ambiţios, dar şi coerent; emoţionant, dar şi onest; percutant, dar şi subtil. Un debut matur, cu atât mai impresionant cu cât regizorul a lucrat cu mulţi actori neprofesionişti (tineri foşti sau actuali deţinuţi), iar interpretul rolului principal, George Piştereanu, se află la prima experienţă de acest fel. Partenera sa este  Ada Condeescu (Ana). Alături de cei doi mai apar Clara Voda şi Mihai Constantin.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, fondat în anul 1951, este considerat a fi unul dintre cele mai populare evenimente de acest gen la nivel european, surclasând Veneţia şi Cannes. Anual, la Berlinală sunt vândute aproximativ 300.000 de bilete şi sunt proiectate în jur de 400 de filme. Trofeul festivalului este celebra statuetă „Ursul de Aur".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite