Un erou fictiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul volum al romanului „Winnetou“, de Karl May, poate fi cumpărat, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Scriitorul german Karl May a inventat un erou american, Winnetou, căpetenia unui trib apaş, al cărui nume a făcut ocolul lumii.

Povestea este spusă, la persoana întâi, de Old Shatterhand, al doilea erou principal al cărţii, un alb, care îl întâlneşte pe Winnetou şi, după o perioadă de iniţiere, îi devine prieten nedespărţit.

Cei doi, în pofida diferenţei de rasă, luptă împreună pentru dreptate, trecând printr-o serie de aventuri palpitante. Cartea este o pledoarie pentru prietenie şi pentru adevăratele valori ale umanităţii, scrisă într-un ritm alert şi un stil direct, foarte apreciate de copii şi de tineret, dar şi de adulţi.

Un bestseller mondial

image

Succesul romanului, apărut iniţial în foileton, a fost incredibil. El a devenit cartea germană cea mai bine vândută în întreaga lume, cu 200 de milioane de exemplare.

S-au editat cărţi poştale cu cei doi eroi, s-au turnat filme pentru marele ecran şi pentru televiziune. Pierre Brice, în rolul lui Winnetou, şi Lex Barker (Old Shatterhand) au dat chip personajelor pentru cel puţin două generaţii de spectatori. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite