Un european în Japonia medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Shogun“, de James Clavell, va fi distribuit, joia viitoare, cu „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Născut în Australia, ofiţer în Marina Regală Britanică, Charles Edmund DuMaresq de Clavelle devine, sub numele James Clavell, unul dintre primii autori de „bestselleruri“.

Publicat în 1975, „Shogun“ este cel mai popular roman al lui Clavell. Tradusă în mai multe limbi, ecranizată într-un serial TV, avându-i în rolurile principale pe Richard Chamberlain şi Toshiro Mifune, cartea este povestea unui marinar englez, căpitan al unei corăbii olandeze eşuate, în anul 1600, pe ţărmurile Japoniei.

Considerat prizonier, privind la început societatea în care trebuie să trăiască cu orgoliul europeanului „civilizat“ şi considerat de japonezi un adevărat barbar, căpitanul John Blackthorne descoperă treptat o nouă civilizaţie pe care începe s-o preţuiască.

Evoluţia relaţiei este reciprocă, samuraii japonezi descoperind importanţa cunoştinţelor militare şi de navigator ale englezului.

Toate cele 17 titluri din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, apărute până acum, pot fi achiziţionate de la standul Editurii Adevărul din cadrul Salonului de Carte şi Presă Amplus, la preţul de 10,99 lei exemplarul.

Salonul este deschis la Muzeul Naţional de Istorie a României din Calea Victoriei nr. 12 până duminică, 8 martie, iar programul zilnic este 11.00-19.00 (cu excepţia ultimei zile, când ca fi 11.00-16.00)

image
Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite