e.enciclopedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O foarte atractivă enciclopedie a apărut recent la Ed. Litera Internaţional. Se intitulează "e.enciclopedia ? marea carte a cunoaşterii" şi se adresează în special copiilor şi

O foarte atractivă enciclopedie a apărut recent la Ed. Litera Internaţional. Se intitulează "e.enciclopedia ? marea carte a cunoaşterii" şi se adresează în special copiilor şi adolescenţilor. Tehnicile IT permit astăzi conexiuni şi soluţii pentru noi obiecte tipărite, dintre cele mai neaşteptate.
Căci este vorba în această enciclopedie-album (full color) de un nou concept: "de la carte la internet şi înapoi la carte". Cu alte cuvinte, editorii englezi, după care s-a făcut traducerea, au gândit întregul demers după următorul algoritm: în carte este descris sumar un anume subiect (spre exemplu, călătoriile spaţiale); după citirea pe o pagină-două de carte, tânărul este stimulat să deschidă cu ajutorul computerului site-ul special creat (http://www.litera.ro/e.enciclopedia), de unde, tastând pe un motor intern de căutare un anume cuvânt legat de subiectul nostru (în cazul de faţă astronauţii), va găsi nenumărate informaţii în plus, fotografii etc.
Este un adevărat concert de link-uri, tabele cu informaţii, biografii ş.a.m.d. acest nou concept editorial, folosind totodată metodele clasice de referinţe încrucişate şi index global. Fără îndoială, prezentarea de faţă poate fi o provocare pentru editorii români... Dar şi mai important pentru părinţi, care nu prea au de-a face în cazul copiilor decât cu o unică cale deformată şi deformatoare: de la internet la viaţă şi înapoi la internet.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite