La curtea regelui Mark Twain

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu rataţi, joia viitoare, al treilea roman din seria „100 de opere esenţiale ale literaturii universale”! Volumul „Un yankeu la curtea regelui Arthur”, de Mark Twain, va fi vândut pe 4 decembrie, împreună cu ziarul „Adevărul”, la preţul de 9,99 lei.

Romanul publicat în 1889 are 400 de pagini şi a fost tradus în limba română de Eugen B. Marian.

Foarte ciudat pentru vremea lui, deoarece lansa o idee îndrăzneaţă, posibilitatea călătoriei în timp, volumul ni-l prezintă pe Hank Morgan, un cetăţean al secolului al XIX-lea din Hartford,

Connecticut, care se trezeşte transportat în trecut, în Anglia anului 528, pe vremea legendarului rege Arthur.

Străinul este ridiculizat pentru vestimentaţia lui extravagantă şi este condamnat la arderea pe rug de către curteni şi maleficul vrăjitor Merlin.

Dar soarta nu-i este potrivnică lui Hank. Data executării pedepsei coincide cu o eclipsă de soare, despre care acesta a învăţat la lecţiile de istorie. Aşa că americanul se foloseşte de un iretlic.

Le spune călăilor săi că are puteri supranaturale şi va fura soarele de pe cer dacă nu va fi cruţat. După trecerea eclipsei, Hank este eliberat şi primeşte foarte multe privilegii.

UN AMERICAN PLIN DE ISTEŢIME

De acum înainte, eroul se foloseşte de pregătirea lui superioară pentru a demasca impostura falşilor magicieni sau a clericilor. Reuşeşte să inventeze până şi un explozibil prin care aruncă în aer turnul vrăjitorului Merlin, cel mai mare inamic al său.

Dar Hank nu-şi foloseşte inteligenţa doar pentru a se amuza, ci şi pentru a merge în mijlocul oamenilor şi a le explica principiile democraţiei sau mecanismele unei economii eficiente.

Mai mult, aduce în acele vremuri tehnologii despre care nimeni nu credea că ar fi posibile.

Capodopera lui Mark Twain furnizează multe alte surprize, reuşind să te ţină captiv prin intermediul acţiunii, dar şi al limbajului, vorbirea frustă a lui Hank duelându-se fermecător cu arhaismele curtenilor.

Informaţii şi abonamente

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00-18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

ABONAMENTE CU CĂRŢI

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul”, în formula „ziar + carte”!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca” pentru a te abona la „Adevărul“ (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul”
(pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail
: abonamente@adevarulholding.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite