VIDEO Avatar bate recordul stabilit de Titanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul "Avatar" a detronat "Titanicul" la categoria încasări.
Filmul "Avatar" a detronat "Titanicul" la categoria încasări.

Filmul "Avatar" a detronat "Titanicul" la categoria încasări. Singurul regizor capabil să îl învingă pe James Cameron este James Cameron.

Filmul "Titanic" şi-a pierdut coroana în favoarea flmului "Avatar". Pelicula SF a depăşit recordul predecesorului său de 1,834 miliarde de dolari în timpul weekendului, după şase săptămâni de la lansare, timp în care s-a aflat în topul box-office-ului. Twentieth Century Fox a confirmat noul record, potrivit The Guardian.

Mulţi experţi au susţinut că recordul "Titanic" nu va fi bătut niciodată. Trebuie menţionat însă şi faptul că "Avatar" a beneficiat de un preţ mai mare al biletelor pentru o peliculă 3D, lucru care a condus la obţinerea a 80% din încasările din SUA şi 65% pentru cele din afara Statelor Unite.

Pelicula care a câştigat două Globuri de Aur este catalogată ca o "experienţă care trebuie văzută" 3D. Pe de altă parte, succesul se datorează şi pieţelor din Rusia şi China, care au un grad mai mare de penetrare acum decât în 1997, când a fost lansat "Titanicul".

Totuşi, trebuie menţionat că nu s-a luat în calcul şi inflaţia. Astfel, încasările de la filmul "Pe aripile vântului" (1939) s-au ridicat la 400 de milioane de dolari. Dacă am lua în considerare inflaţia ar însemna încasări de cel puţin 6 miliarde de dolari, adică de trei ori mai mult decât încasările de la "Avatar".

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite