NY Times: "Poliţist, Adjectiv" este un exerciţiu intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Poliţist, Adjectiv" este un film neconvenţional din genul peliculelor despre crimă şi sistemul judiciar, scopul lui fiind să le pună privitorilor mintea la contribuţie, se arată într-o recenzie publicată vineri de New York Times.

Potrivit publicaţiei americane,Poliţist, Adjectiv» s-ar putea să nu fie filmul pe care îl aştepti, dar este unul de care îţi vei aminti".

Lungmetrajul regizat de Corneliu Porumboiu "înşeală aşteptările. Nu este un film obişnuit din genul crimei dar nici o dramă poliţista. Este mai degrabă un uşor exerciţiu intelectual subversiv, o parodie filosofică despre poliţie".

„Poliţist, adjectiv" este unul dintre cele 65 de lungmetraje înscrise în cursa pentru nominalizările la Oscar, la categoria „cel mai bun film străin".

„Poliţist, adjectiv" va fi difuzat, în premieră pe un post de televiziune, în zilele de 10, 13 şi 30 ianuarie 2010, la HBO România.

Filmul lui Porumboiu a fost inclus într-un top al celor mai bune 10 pelicule ale anului, realizat de „Hollywood Reporter".

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite