Un copil de 11 ani va deveni Brâncuşi în "Măiastra lumii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de actori şi tineri de la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu a realizat un spectacol premieră în România, dedicat semicentenarului morţii marelui sculptor Constantin

Un grup de actori şi tineri de la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu a realizat un spectacol premieră în România, dedicat semicentenarului morţii marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Piesa "Măiastra lumii", care se va juca în această seară pe scena teatrului din Târgu Jiu, prezintă copilăria şi adolescenţa sculptorului din Hobiţa. Rolul marelui artist în ipostaza de copil este jucat de un băieţel de 11 ani, Nicolae Vlad Cornoiu, despre care mama lui spune că este strănepot al marelui sculptor gorjean. Vlăduţ, cum îi spun apropiaţii, s-a născut în aceeaşi zi cu artistul, 120 de ani mai târziu.

În piesă, Brâncuşi copilul aude glasul Păsării Măiastre care îi prezice viitorul şi îl învaţă ce trebuie să facă pentru ca într-o zi să ajungă artist. Mai mult, Pasărea, pe care copilul Constantin o salvează de la moarte, îl sfătuieşte să îşi facă ucenicia la Uriaşul cu o mie de feţe, care îl va învăţa tainele cioplitului în piatră. "Nu este un rol foarte greu, mi-am învăţat replicile şi am mers la toate repetiţiile. Îmi place mult această piesă şi nu cred că o să am multe emoţii, nici măcar când toată sala va fi plină de oameni. Nu este prima dată când urc pe scenă, pentru că la Şcoala Populară de Artă am jucat în mai multe spectacole. Îmi place să interpretez diferite roluri, dar acesta este cel mai important de până acum", ne-a spus băieţelul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite