Romanul "Născuţi asasini" se distribuie joi cu "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romanul "Născuţi asasini"
Romanul "Născuţi asasini"

Romanul „Născuţi asasini“, de John August şi Jane Hamsher, va fi distribuit joi, cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Această scriere de ficţiune are la bază un scenariu de Quentin Tarantino şi propune o viziune dură asupra agresivităţii.

Romanul ne spune povestea soţilor Mickey şi Mallory Knox, doi criminali în serie, glorificaţi de mass-media. Mickey şi Mallory, personajele principale, au o pasiune comună: violenţa. Pe oriunde trec, lasă în urmă numai victime. Amândoi au un trecut tumultuos, fiind abuzaţi, în copilărie, de părinţii lor.

Ucigaşii cu sânge rece sunt prada pe care o vânează Jack Scagnetti, un faimos detectiv, fascinat mai ales de Mallory, şi Wayne Gale, un jurnalist australian, gazda emisiunii „American Maniacs". Gale, aflat în căutarea gloriei, este cel care se face vinovat de ridicarea cuplului Knox la rangul de personaj-cult.

Sex, sânge şi scandal

Romanul preia numeroase elemente din cunoscutul film realizat de Oliver Stone în 1994, după scenariul lui Quentin Tarantino. În introducere, Stone susţine că „emisiunile de ştiri vor câştiga războiul popularităţii difuzând nonstop ştiri despre crime".

Cartea evidenţiează obsesia mass-mediei pentru cei trei „S": sex, sânge şi scandal. „Apariţia unui Canal al Execuţiilor este inevitabilă, cu gazări, injecţii letale, cu poveştile gen «ultima noapte» sau «ultima masă»", continuă Oliver Stone. În 2009, într-un top al celor mai controversate filme, revista „Entertainment Weekly" plasa „Născuţi asasini" pe locul 8 din 25. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite