Un regal al literaturii de aventură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 12 ianuarie, primul volum al romanului „Contele de Monte-Cristo“, de Alexandre Dumas, va fi distribuit gratuit, împreună cu „Adevărul“. Editura Adevărul inaugurează o serie de autor dedicată operei unuia dintre cei mai îndrăgiţi scriitori de literatură de aventură din toate timpurile.

Miercurea viitoare, toţi cei care vor să citească sau să recitească romanele cele mai cunoscute ale lui Alexandre Dumas vor primi gratuit, la achiziţionarea ziarului, primul volum din „Contele de Monte‑Cristo". Începând de miercuri, 19 ianuarie, fiecare volum din noua serie va fi distribuit la preţul de 13,99 lei. Astfel, în numai douăzeci de săptămâni, biblioteca dumneavoastră se va îmbogăţi cu ediţii noi ale romanelor „Regina Margot", „Doamna de Monsoreau", „Cei Patruzeci şi Cinci", „Cei trei muschetari", „După 20 de ani", „Vicontele de Bragelonne", „Laleaua neagră" şi „Aventurile lui Lyderic".

La fel de poplar ca „Cei trei muschetari", romanul „Contele de Monte‑Cristo" invită cititorul într-o seducătoare călătorie prin Franţa, prin Italia şi prin câteva insule mediteraneene, pe urmele cunoscutului protagonist Edmond Dantès, învinuit de a fi spionul „cotropitorului" (Napoleon Bonaparte). Arta povestirii, pe care scriitorul francez o stăpâneşte ca nimeni altul, temele tratate (dreptate, răzbunare, iertare, adevăr, minciună etc.) şi contextul istoric în care este plasată povestea (numeroasele evenimente petrecute în Europa în perioada 1815 - 1838) sunt principalele ingrediente ale unui roman care a fascinat generaţii de cititori, de la adolescenţi la oameni ajunşi la vârsta a treia.

De la apariţia sa, în prima jumătate a secolului al XIX‑lea, şi până în prezent „Contele de Monte‑Cristo" a fost mină de aur pentru lumea scenei şi, de asemenea, pentru marele şi micul ecran. Cea mai recentă adaptare cinematografică a romanului, regizată de Kevin Reynolds, a fost realizată în 2002.

Seria de autor Alexandre Dumas

- „Contele de Monte-Cristo" (4 vol.)
- „Regina Margot" (2 vol.)
- „Doamna de Monsoreau" (3 vol.)
- „Cei Patruzeci şi Cinci" (2 vol.)
- „Cei trei muschetari" (2 vol.)
- „După 20 de ani" (2 vol.)
- „Vicontele de Bragelonne" (4 vol.)
- „Laleaua neagră" şi „Aventurile lui Lyderic" (1 vol.)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite