Un film memorabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

VINERI, 8 APRILIE Prima parte a filmului „Iisus din Nazareth“ va fi distribuită cu „Adevărul“, la 11,99 lei. În 1977, regizorul Franco Zeffirelli a realizat unul dintre cele mai ambiţioase filme de televiziune. Robert Powell a interpretat rolul lui Iisus Hristos.

Miniserialul de televiziune, cu o durată de mai bine de şase ore, îi mai are în distribuţie pe actorii Laurence Olivier, Anthony Quinn, Christopher Plummer, Claudia Cardinale, Michael York, Anne Bancroft, Olivia Hussey, Peter Ustinov.

Trucul lui zeffirelli

Capodopera lui Zeffirelli este împărţită pe patruDVD-uri, pe care le puteţi achiziţiona vinerea, în colecţia „Filme de Paşte". Interesant este că Robert Powell a fost sfătuit de regizor să nu clipească, pentru a accentua ochii lui albaştri, pătrunzători, şi pentru a-i da un aer misterios, special.

Unul dintre cei mai respectaţi regizori de teatru şi film din lume, italianul Franco Zeffirelli a devenit celebru în anii '60, când a debutat cu „Îmblânzirea scorpiei", în care au jucat Richard Burton şi Elizabeth Taylor. Filmul său din 1968, „Romeo şi Julieta", a fost nominalizat la Oscar la mai multe categorii, printre care cel mai bun film şi cel mai bun regizor, şi a câştigat premiile pentru costume şi imagine.

Zeffirelli a mai regizat, printre altele, „The Champ" (1979) cu Jon Voight şi Faye Dunaway, „Hamlet" (1990) cu Mel Gibson, Alan Bates şi Glenn Close, „Callas Forever" (2002), cu Fanny Ardant. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite