"Peripeţiile bravului soldat Svejk în Războiul Mondial, vol I“, se distribuie joi cu "Adevărul" la preţul de 10,99 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul volum al romanului „Peripeţiile bravului soldat Švejk în Războiul Mondial“, de Jaroslav Hašek, va fi distribuit, joi, cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Reuşitele cărţii prin care cunoscutul scriitor ceh a intrat în literatura universală sunt farmecul protagonistului şi pledoaria satirică împotriva războiului.

„Carevasăzică, ni l-au ucis pe Ferdinand, i se adresă menajera domnului Švejk,care - după ce părăsise cu ani în urmă serviciul militar, fiind declarat tâmpit iremediabil de către Comisia medicală militară - trăia acum din negoţul de câini,nişte pocitanii de cotarle, vagaboande, cărora le ticluia pedigree-uri false.  În afară de această ocupaţie, suferea de reumatism şi tocmai îşi ungea genunchii cu opedeldoc." Iată rândurile cu care începe prima parte, „În spatele frontului", a celebrului roman neterminat al lui Jaroslav Hašek, care continuă să încânte cititori din toată lumea.

Grotescul lumii cazone

După ce a participat la prima conflagraţie mondială, Hašek a creat un personaj de neuitat, prin care războiul şi lumea cazonă se văd în toată absurditatea lor. Stupiditatea disciplinei militare, mai ales a celei de tip austriac, este materia primă pe care scriitorul o prelucrează, recurgând la un umor negru inconfundabil.  Episoadele comice cu soldaţi în acţiune, precum şi anecdotele povestite fac deliciul cititorilor  de aproape un secol. Romancierul şi-a folosit din plin experienţa de pe front pentru a satiriza universul soldaţilor.

Soldatul în desene animate

Filmul de animaţie „Bravul soldat Švejk", realizat de Robert Crombie pornind de la romanul lui Hašek, nu apelează la tehnologia de ultimă generaţie. Mizând pe tehnici clasice, regizorul a sporit farmecul poveştii în sine, al personajelor şi al întâmplărilor și a creat un film savuros.

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul“ din Timişoara şi Bucureşti!

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite