Succes prin manipulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi 13 mai Romanul „Bel Ami“, de Guy de Maupassant, va fi distribuit, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Corupţie şi manipulare, iată drumul spre reuşită în ziaristică în Parisul sfârşitului de secol XIX.

În scurta sa existenţă, prozatorul francez Guy de Maupassant (1850-1893) a avut o carieră literară remarcabilă, reuşind să scrie atât în linia realistă a epocii, pe urmele lui Balzac, cât şi în siajul literaturii fantastice.

După ce a luptat în Războiul Franco-Prusac, a intrat în cercul celebrului Flaubert, beneficiind din plin de protecţia cunoscutului scriitor, care l-a prezentat unor somităţi ca Émile Zola, Henry James şi Ivan Turgheniev.

„Bel Ami", cel de-al doilea roman al autorului, pe care Editura Adevărul îl oferă în traducerea românească semnată de Garabet Ibrăileanu, pune sub lupă lumea imundă a ziaristicii, creionând astfel o cronică de moravuri.

Manipularea, corupţia şi intriga de salon sunt „cheile" care deschid drumul spre afirmare sau cel puţin acesta este cazul lui George Duroy, de la publicaţia „La vie française".

Cărţile şi DVD-urile din colecţiile „Adevărul" pot fi procurate, în Bucureşti, şi de la magazinele Mic.Ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite