Succes al Editurii Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editura Adevărul a vândut 14.700 de cărţi şi DVD-uri şi a adjudecat trei trofee Gaudeamus, desemnate prin votul publicului.

 „Crimele Revoluţiei" a fost desemnată cea mai râvnită carte a târgului, ziarului „Adevărul" i-a revenit Trofeul Presei, la secţiunea publicaţii, iar Editura Adevărul a obţinut locul 1 la categoria editurilor care au publicat între 100 şi 200 de titluri în anul 2009.

Ceauşescu şi Revoluţia, de mare interes

Printre cele mai vândute ­titluri la standul Adevărul ­s-au numărat volumele de autor din Colecţia „Bestseller Adevărul", precum „Crimele Revoluţiei", de Grigore Cartianu (2.886 de exemplare). „O lovitură de stat prost mascată", de Ion Cristoiu (516 exemplare), „La vânătoare cu Ceauşescu", de Vasile Crişan (241 de exemplare), şi „Dracul şi mumia", de Stelian Tănase (111 exemplare), au stârnit, de asemenea, cuiozitatea cititorilor.

„Subiecte precum Ceauşescu şi Revoluţia rămân de mare interes ", a explicat Carmen Dincă, director executiv al Editurii Adevărul. „În fiecare zi a târgului, mii de persoane au aşteptat cu răbdare să primească autografe de la Cartianu, Cristoiu şi Crişan". În cele cinci zile ale târgului, standul Adevărul a fost vizitat de aproximativ 8.000 de persoane. O comparaţie cu Târgul Bookfest, desfăşurat în vara acestui an, arată că la Gaudeamus Editura Adevărul a avut vânzări cu 55% mai mari. „În total, au fost cumpărate 14.700 de exemplare de cărţi şi de DVD-uri, faţă de Bookfest, când cifra a fost de 9.500.", a mai precizat Carmen Dincă.

Vânzări semnificative au înregistrat pachetele de carte, DVD şi CD din colecţia „Mari spectacole de operă", „Bărbierul din Sevilla", de Gioacchino Rossini fiind vârful, cu 116 exemplare vândute. Şi titluri clasice precum cele din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă" şi „101 cărţi de citit într-o viaţă" s-au situat pe primele poziţii în top 10 vânzări al editurii. De exemplu, volumul 1 din „Pe aripile vântului" s-a vândut în 303 exemplare.  

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite