Stan şi Bran, succes nemuritor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul DVD din colecţia „Cascadorii râsului“ va fi distribuit, începând de mâine, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 11,99 lei. Primul volum al colecţiei „Stan şi Bran“ va fi însoţit de un box special pentru depozitarea filmelor ce va fi oferit gratuit. 

„Un prostănac la Oxford" şi alte câteva filme vor alcătui primul insert din colecţia de opt DVD-uri ce vor însoţi ziarul „Adevărul" în fiecare luni. Stanley Laurel (Stan) şi Oliver Hardy (Bran) au fost alături ani la rând, realizând împreună peste 100 de filme, fără a le pune la socoteală pe cele regizate de Stan Laurel.

Ei ­s-au întâlnit după o nefericită întâmplare: ­Hardy, care trebuia să apară în filmul „Get 'Em Young", s-a ars cu un cotlet fierbinte de miel şi nu a mai putut juca. Cel care a fost ales să-l înlocuiască pe Hardy a fost chiar  Laurel.

După acel accident, ­Laurel şi Hardy au devenit nedespărţiţi atât pe ecran, cât şi în spatele lui. Cei doi nu şi-au făcut întotdeauna cascadoriile. Pe măsură ce aceştia au îmbătrânit şi au devenit tot mai valoroşi, scenele mai dificile au fost preluate de dublurile lor.

Certaţi din cauza unui scenariu

În ceea ce priveşte viaţa din afara platourilor de filmare, lui Ollie îi plăcea ­să-şi petreacă timpul liber jucând golf cu alte personaje „cu greutate": Bing Crosby, W.C. Fields, Babe Ruth şi Chico Marx. Iar Stan era pasionat de pescuit şi de grădinărit.

Prietenia dintre cei doi a fost foarte puternică până în 1934, când s-au certat din cauza scenariului ­„Babes in Toyland". Cei doi au continuat să facă filme. Cuplul Stan şi Bran a fost recompensat cu un premiu Oscar pentru filmul „The Music Box", lansat în 1932. Stan a fost premiat cu un Oscar în 1960 pentru întreaga sa carieră.

După trecerea celor doi în nefiinţă, producţiile lor au rămas nemuritoare. Un englez pasionat care a strâns o colecţie impresionantă de fotografii, documente şi înregistrări, a ajuns să deschisă un muzeu închinat celor doi chiar în propria casă.

În anul 1983, Bill Cubin şi-a înţesat locuinţa cu preţioasele obiecte. Cu trecerea anilor, muzeul a fost mutat într-un spaţiu mai mare. Mai mult, doi pasionaţi de Stan şi Bran s-au împrietenit şi au făcut la rândul lor un grup de comedianţi ce evoluează la diferite evenimente sub numele „Haurel" şi „Lardy", fiind consideraţi cel mai bun tribut în memoria cuplului. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite