Spania, artă și sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Spania“ din colecţia National Geographic Traveler va fi distribuit vineri, 30 iulie, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei. Spania promite să-l mulţumească până şi pe cel mai exigent turist. Peisajul este superb, iar arhitectura şi muzeele te fascinează.

Pentru cei care fug de aglomeraţia de pe plaje în timpul verii sau pentru cei care nu se dau  în vânt după o vacanţă la schi în Pirinei pe timp de iarnă, Spania poate fi vizitată primăvara sau toamna.

Primăvara, după o iarnă scurtă, dar în anumite zone aspră, flora sălbatică izbucneşte în mii de culori, iar străzile şi terasele prind din nou viaţă. Toamna este o perioadă prielnică pentru a vizita Spania, întrucât temperaturile dogoritoare dispar, vremea fiind ideală pentru a vizita ţara care impresionează prin arhitectură, culoare şi ospitalitate.

Cu ochii pe Madrid

Spania are un număr uriaş de festivaluri şi sărbători („fiestas"). Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri este San Fermín, alergarea taurilor din Iruña (Pamplona), în perioada 6-14 iulie. Dacă sunteţi în căutarea unei petreceri, trebuie să vizitaţi Valencia de Las Fallas de San José, în perioada 12-19 martie. Ceva mai liniştite sunt zilele de fiesta din capitala Madrid, dar la fel de atrăgătoare pentru un turist.

Apoi, viaţa de noapte intensă a Madridului este dublată de muzeele şi de colecţiile de artă care te ademenesc într-un maraton vizual printre unele dintre cele mai valoroase tablouri ale lumii. Madridul este,totodată, un oraş al răsfăţului gastronomic, al muzicii bune şi al modei. Muzeul Prado, cel mai cunoscut din Madrid, deţine unele dintre cele mai importante colecţii de pictură clasică din lume şi este pentru mulţi turişti motivul principal pentru a vizita oraşul.

Colecţia amplă de 8.600 de tablouri, din Evul Mediu până în secolul al XIX-lea, conţine o mulţime de capodopere şi este uşor de absorbit dacă vă concentraţi pe un număr restrâns de perioade.

Dacă timpul vă permite o singură vizită la Prado, atunci trebuie să-i alocaţi cel puţin trei ore şi să evitaţi aglomeraţia de la sfârşit de săptămână. O ingenioasă aripă nouă a muzeului, creată de Rafel Moneo, a fost în cele din urmă inaugurată în 2007. Muzeele Arque­ológico National (de artă antică) şi Thyssen-Bornemisza îţi taie şi ele respiraţia.

Călătoreşte cu „Adevărul"

Ghidurile din colecţia National Geographic Traveler, tipărite în condiţii grafice de excepţie, vă prezintă unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice ale momentului. Volumul „Spania" care apare vineri, 30 iulie, al 21-lea din serie, are 400 de pagini cu informaţii despre istoria şi cultura acestei ţări.

Veţi afla informaţii interesante despre festivalurile din Spania, despre coride, dar şi despre mâncărurile şi băuturile locale şi veţi face înconjurul insulelor de vis. De asemenea, veţi găsi sfaturi de călătorie şi sugestii pentru locuri de cazare, shopping, cultură şi divertisment. Următoarele destinaţii care vor fi oferite în colecţia National Geographic Traveler sunt Portugalia, Italia şi Grecia.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite