Sherlock Holmes se întoarce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilustraţie din „Aventurile lui Sherlock Holmes“
Ilustraţie din „Aventurile lui Sherlock Holmes“

Începând de mâine, în fiecare marţi, timp de opt săptămâni, va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“ câte un volum, la preţul de 6,9 lei.

Doi autori celebri şi îndrăgiţi de cititori, Sir Arthur Conan Doyle şi Alexandre Dumas, vor veni în următoarele două luni, împreună cu ziarul „Adevărul", să vă facă vacanţa mai frumoasă. Primul volum, care va fi distribuit mâine, este „Aventurile lui Sherlock Holmes", de Sir Arthur Conan Doyle. Vor urma încă trei volume, în următoarele săptămâni, care vor fi distribuite în fiecare marţi, la preţul de 6,9 lei fiecare.

Aventuri pentru vacanţă

Tipărite în condiţii grafice deosebite şi conţinând ilustraţii, cărţile sunt în format hardcover şi cuprind cunoscutele romane şi povestiri care-l au ca protagonist pe celebrul detectiv Sherlock Holmes, creaţie legendară a scriitorului de origine scoţiană.

Din 1887, când a văzut lumina tiparului „Un studiu în roşu", prima povestire din serie, detectivul londonez a fascinat milioane de cititori, devenind în acelaşi timp un îndrăgit personaj de cinema.

Etalând o inteligenţă fără egal şi un spirit de observaţie ieşit din comun, protagonistul celor patru romane şi 56 de povestiri prin care Sir Arthur Conan Doyle a devenit celebru este un personaj irezistibil de mai bine de un secol.

Holmes a fost construit după trăsăturile unui personaj real: Joseph Bell, profesor de chirurgie la Facultatea de Medicină din Edinburgh. Personalitatea puternică a doctorului şi spiritul său de observaţie l-au fascinat pe Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930), care a împrumutat cele mai multe dintre însuşirile doctorului pentru a crea un personaj care şi-a întrecut cu mult în celebritate modelul real.

De pe 21 august, va veni rândul poveştilor lui Alexandre Dumas. „Cei trei muschetari" şi „După douăzeci de ani", romanele care îl au ca personaj principal pe cavalerul d'Artagnan, vor fi distribuite împreună cu ziarul „Adevărul" la acelaşi preţ de 6,9 lei.

Calendarul apariţiilor

Sir Arthur Conan Doyle
- 24 iulie     „Aventurile lui Sherlock Holmes", vol. 1
- 31 iulie     „Aventurile lui Sherlock Holmes", vol. 2
- 7 august      „Aventurile lui Sherlock Holmes", vol. 3
- 14 august      „Aventurile lui Sherlock Holmes", vol. 4
Alexandre Dumas
- 21 august      „Cei trei muschetari", vol. 1
- 28 august     „Cei trei muschetari" vol. 2
- 4 septembrie      „După douăzeci de ani", vol. 1
- 11 septembrie     „După douăzeci de ani", vol. 2
Fiecare volum va costa 6,9 lei şi va fi distribuit marţea, împreună cu ziarul „Adevărul".

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite