„Sfârşitul Ceauşeştilor“ s-a vândut bine la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul scris de Grigore Cartianu a fost foarte apreciat de vizitatorii Târgului de carte Gaudeamus. Cele 47 de edituri participante la târgul de carte care s-a încheiat ieri pe litoral au expus timp de patru zile mii de titluri.

Cortul mobil amplasat pe faleza din faţa Radio Vacanta a fost vizitat deopotrivă de publicul larg, de toate vârstele, dar şi de scriitori, care au venit la standurile editurilor pentru a-şi promova ultimele volume publicate.

„Cei 47 de expozanţi reprezintă câteva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial: 22 de edituri româneşti, 16 edituri străine reprezentate la târg de agenţii de difuzare româneşti, patru agenţii de difuzare de carte românească şi străină şi trei firme multimedia", a declarat Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului Gaudeamus.

Cele mai căutate cărţi au fost manualele şcolare, având în vedere apropierea deschiderii noului an de învăţământ. „Nu mă aşteptam să găsesc atât de aproape de plajă un loc din care să îmi pot lua manualele de care am nevoie pentru noul an de şcoală", a declarat Sebastian Ionescu, de 18 ani, din Bucureşti.

Mihai Valentin Pavel (12 ani) din Constanţa a venit la târg împreună cu mama sa pentru a cumpăra culegeri de matematică. „Îmi place foarte mult lucrul cu cifrele şi am venit aici ca să îmi cumpăr cărţi cu probleme. Pe lângă ele am cumpărat şi cartea «Avatar», pentru că îmi place literatura science-fiction", spune băiatul.

Din programul târgului nu au lipsit dezbaterile literare, centrate în principal pe tema scriitorilor din Dobrogea. La Gaudeamus s-a desfăşurat şi campania „Coşul Târgului", cu donaţii de carte venite atât din partea expozanţilor, cât şi a vizitatorilor. Acestea vor ajunge la bibliotecile publice şi comunale din judeţul Constanţa. 200 de volume au fost strânse în Coşul târgului în două zile.

Interes pentru colecţiile Adevărul

Standul Editurii Adevărul a fost asaltat de cititori de toate vârstele, care au venit să-şi completeze titlurile din colecţii. „Am auzit de târgul Gaudeamus din ziarul «Adevărul de Seară», din Constanţa. Sunt aici ca să adaug la colecţie numerele care îmi lipsesc. Am toate cărţile de poveşti şi enciclopediile pentru copii, precum şi ghidurile turistice. Acum îmi completez seria de literatură", spune Viorica Aliman (28 ani).
Jurnalistul Grigore Cartianu le-a oferit participanţilor la târg autografe pe volumul „Sfârşitul Ceauşeştilor".

„Cititorii s-au arătat interesaţi de toate colecţiile Adevărul, dar mai ales de «Sfârşitul Ceauşeştilor». Turiştii au cumpărat de la noi peste 2500 de volume, pe toată durata târgului", spune Alexandru Stoian, administratorul standului Editurii Adevărul. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite