Secretele şi bogăţiile Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volumul „Pământul“
Volumul „Pământul“

Volumul „Pământul“ va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 11,99 lei. „Pământul“ este a unsprezecea carte din Colecţia „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi“.

Ursuleţul Winnie şi măgăruşul Aiurel le spun copiilor că unele păsări folosesc noroiul pentru a-şi crea cuiburile şi că termitele îşi pot construi movile înalte de până la şase metri.

Tot din enciclopedia „Pământul" cei mici mai află că Sahara (Africa), care se întinde pe mii de kilometri, este cel mai mare deşert din lume, că pescăruşii sunt păsări care-şi construiesc cuiburile în pământ, că deşertul Gobi este un „deşert rece", unde uneori ninge, că pădurile tropicale primesc, în fiecare an, 4.000 de litri de ploaie pe metrul pătrat.

Winnie şi Tigrilă le dezvăluie copiilor că tulpina ­cactuşilor reţine apa, tocmai de aceea pot să supravieţuiască în deşert. Răsfoind cel ­de-al unsprezecelea volum din Colecţia „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi" mai descoperiţi că trei pătrimi din suprafaţa Pământului sunt acoperite de apă.

„Pământul“
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite