Săptămâna magică a colecţiilor „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NU RATAŢI! Ziarul „Adevărul“ v-a pregătit două noi surprize: colecţia de carte pentru copii „Marile legende ale lumii“ (de marţi, 18 ianuarie) şi colecţia de film „Alfred Hitchcock“ (de vineri, 21 ianuarie)

MÂINE: COLECŢIA „Marile LEGENDE"

„Iliada", după Homer, va deschide colecţia „Marile legende ale lumii", marţi, 18 ianuarie. Cartea se va distribui împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 13,99 lei. Timp de zece săptămâni, copiii vor găsi în paginile cărţilor poveştile marilor eroi, întregite de ilustraţii detaliate, color, de mari dimensiuni.

Cavalerii Mesei Rotunde, Zeii şi Eroii din Olimp, Divina Comedie a lui Dante, legenda lui Robin Hood, peripeţiile lui Ulise, Războiul Troian, aventurile lui Enea - cele mai frumoase poveşti ale lumii antice şi marile epopei ale Evului Mediu au fost reunite într-o superbă colecţie ilustrată, în „Biblioteca Adevărul". 

Adevărul Holding a decis să deschidă colecţia „Marile legende ale lumii" cu două capodopere ale lui Homer, care au rezistat testului timpului, două lucrări incluse în toate manualele de literatură universală: „Iliada" (distribuită marţi, 18 ianuarie) şi „Odiseea" (distribuită marţi, 25 ianuarie). Noua colecţie ţinteşte categoria de vârstă 8-14 ani, dar şi copiii mai mici sau mai mari se pot bucura de poveştile captivante, alerte, scrise în ton cu nivelul lor de pregătire, şi de ilustraţiile bogate.

„Iliada", a cărei acţiune se desfăşoară în timpul Războiului Troian, îi prezintă pe vitejii vremurilor, printre care se numără Ahile, Hector, Patrocle sau Menelau. În „Odiseea", Homer relatează povestea lui Odiseu (Ulise), care se întoarce acasă de la război şi în drumul său trebuie să înfrunte mai multe pericole.

Luptele şi celelalte scene- cheie sunt prezentate în culori vii şi în multe detalii, în toate cărţile din colecţia „Marile legende ale lumii". ;

MIERCURI: COLECŢIA „ALEXANDRE DUMAS"

Cel de-al doilea volum al romanului „Contele de Monte-Cristo", de Alexandre Dumas, va fi distribuit miercuri, 19 ianuarie, la preţul de 13,99 lei, împreună cu ziarul „Adevărul".

Seria de autor Alexandre Dumas conţine în total 20 de volume, cu cele mai cunoscute titluri ale celui mai popular scriitor francez. Capodopera dumasiană „Contele de Monte-Cristo" a fost împărţită de Editura Adevărul în patru volume. Primul volum a fost distribuit gratuit, pentru toţi cititorii ziarului. În al doilea volum continuă fascinantele aventuri ale lui Edmond Dantès.

Încarcerat pe nedrept, acesta reuşeşte să evadeze spectaculos şi pleacă spre insula pe care va găsi o comoară. Cu ajutorul aurului şi al pietrelor preţioase, Edmond pune la cale un plan prin care-şi propune să se răzbune pe cei care l-au nedreptăţit, înlăturându-i unul câte unul.

După romanul „Contele de Monte-Cristo", cititorii vor mai găsi, în colecţia „Alexandre Dumas", şi alte titluri care nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă: „Cei trei muschetari" (în 2 volume), „După 20 de ani" (în 2 volume) sau „Vicontele de Bragelonne" (în 4 volume).

JOI: „101 CĂRŢI de citit într-o viaţă"

Cel de-al doilea volum al romanului „Muntele vrăjit", de Thomas Mann, va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul",  joi, 20 ianuarie, la preţul de 12,99 lei.

Romanul care dă consistenţă colecţiei „101 cărţi de citit într-o viaţă" este unul dintre motivele pentru care scriitorul german a fost răsplătit cu Premiul Nobel pentru Literatură, în 1929, acordat de Academia Suedeză.

Volumul al doilea începe cu o meditaţie a autorului, pe tema timpului. Apoi, cititorul este atras de Thomas Mann într-un vârtej de cugetări despre moarte, iubire, literatură, război şi religie.

Hans Castorp, personajul central al romanului, ajunge la concluzia că omul, acest „stăpân al contrariilor", este mai nobil decât moartea, şi faptul că este mai presus de ea dă măsura libertăţii minţii lui. În opinia lui Mann, omul este mai nobil şi decât viaţa, şi în asta constă „evlavia din inima lui".

Prizonierul bolii, claustrat de tuberculoză într-un sanatoriu din munţi, Hans Castorp este şi prizonierul întrebărilor care îi cresc în minte. Scriitorul german Thomas Mann îi face pe cititori martori ai tulburărilor intelectuale şi oferă piste de răspuns pentru marile întrebări ale umanităţii, într-un roman palpitant. ;

VINERI: COLECŢIA „ALFRED HITCHCOCK"

Ziarul „Adevărul" oferă, începând de vineri, 21 ianuarie, o nouă colecţie de filme pe DVD: „Alfred Hitchcock - maestrul suspansului". Colecţia este formată din zece DVD-uri. Fiecare DVD are câte două filme pe disc, excepţie făcând DVD-ul numărul 2, care conţine trei filme: „Sabotorul" (1942), „Psycho" (1960) şi documentarul „Hitchcock, maestrul suspansului".

Primul DVD, care conţine filmele „39 de trepte" (1935) şi „Sabotaj" (1936), le va fi oferit gratuit tuturor celor care vor cumpăra ziarul „Adevărul" de vineri, 21 ianuarie. Cititorii vor primi gratuit, împreună cu primul DVD, şi un box în care să colecţioneze toate titlurile. Începând cu cel de-al doilea DVD din colecţie, preţul ziarului cu DVD va fi de 12,99 lei.

În filmul „39 de trepte" (1935), Richard Hannay o găzduieşte în apartamentul său pe Annabella Smith, care se ascunde din calea agenţilor secreţi. În aceeaşi seară, femeia este ucisă, iar Richard se transformă în fugar, de teamă că o să fie acuzat de crimă.

În pelicula „Sabotaj" (1936), Dl. Verloc, proprietarul unui cinematograf, face parte dintr-o reţea malefică din Londra şi vrea să pună o bombă la metrou. Scotland Yard trimite un detectiv sub acoperire, oferindu-i o slujbă în apropierea sălii de cinema. Misiunea sa este să încurce planurile lui Verloc.

În colecţia „Alfred Hitchcock - maestrul suspansului" vor mai fi distribuite împreună cu „Adevărul", printre altele, filme celebre, precum „În spatele ferestrei" (1954), Vertigo" (1958), „Psycho" (1960), „Păsările" (1963) ş.a.

„Marile legende ale lumii"

-18 ianuarie - Iliada
-25 ianuarie - Odiseea
-1 februarie - Eneida
-8 februarie - Zeii şi Eroii din Olimp
-15 februarie - Cavalerii Mesei Rotunde
-22 februarie - Divina Comedie
-1 martie - Robin Hood
-8 martie - Povestiri mitologice
-15 martie - Tezeu şi firul Ariadnei
-22 martie - Alexandru cel Mare

Colecţia „Alfred Hitchcock"

-21 ianuarie - „39 de trepte" (1935), „Sabotaj" (1936)
-28 ianuarie - „Sabotorul" (1942), „Psycho" (1960) şi documentarul „Hitchcock, maestrul suspansului"
-4 februarie - „Păsările" (1963), „Îndoiala" (1943)
-11 februarie - „Frenezia" (1972), „Cortina sfâşiată" (1966)
-18 februarie - „Funia" (1948), „Necazuri cu Harry" (1955)
-25 februarie - „Marnie" (1964), „Omul care ştia prea multe" (1956)
-4 martie - „Chiriaşul: povestea ceţii londoneze" (1927), „Femeia dispărută" (1938)
-11 martie - „Complot de familie" (1976), „Topaz" (1969)
-18 martie - „Agentul secret" (1936), „Tânăr şi nevinovat" (1937)
-25 martie - „În spatele ferestrei" (1954), „Vertigo" (1958)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite