Volumul "Sănătatea oaselor, muşchilor şi pielii" se distribuie marţi cu Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Enciclopedia Medicală a Familiei
Enciclopedia Medicală a Familiei

Cel de-al VI-lea volum al Enciclopediei Medicale a Familiei se va distribui, marţi, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 14,99 lei. În cele 192 de pagini sunt prezentate informaţii despre afecţiunile frecvente, dar şi bolile complexe ale aparatului locomotor şi ale pielii.

În contextul în care tot mai mulţi români se plâng de dureri musculoarticulare, numărul de mâine al Enciclopediei Medicale Larousse reprezintă o achiziţie importantă pentru fiecare familie. Prima parte a volumului oferă informaţii despre scheletul uman, despre articulaţii şi despre muşchi. Veţi afla care sunt structura şi rolul acestora şi care sunt metodele specifice de investigare, precum osteodensitometria, miografia şi artroscopia.

Volumul explică mecanismele prin care ne menţinem echilibrul şi cum apar principalele afecţiuni locomotorii: fracturi, entorse, luxaţii, artrite şi artroze, lombosciatică. Paraliziile, ticurile şi tremurăturile, dar şi afecţiuni precum guta şi monturile sunt descrise în acest volum, inclusiv cu metode eficiente de prevenire.

Pentru protecţia cutanată

A doua jumătate a cărţii este dedicată pielii. De ce apare acneea? Dar ridurile? De ce ne cade părul? Cum tratăm celulita sau mătreaţa? Acestea sunt doar câteva dintre aspectele tratate în aceste pagini. Patologia pielii este urmărită în funcţie de vârstă şi nu este ignorat nici impactul pe care îl are psihicul asupra sănătăţii cutanate.

Veţi afla informaţii despre procesul de cicatrizare, despre micoze, eczeme şi despre alergiile de contact. Persoanele care suferă de intoleranţă la soare vor găsi un capitol dedicat afecţiunii lor. De asemenea, tulburările procesului de transpiraţie, dar şi afecţiuni mai grave, precum psoriazisul, sclerodermia şi melanomul malign, sunt descrise în acest volum. Toate volumele din colecţia Enciclopedia Medicală a Familiei sunt scrise într-un limbaj accesibil.

Calendarul apariţiilor

- 14 iunie - Sănătatea aparatelor digestiv şi urinar
- 21 iunie - Creierul şi organele de simţ

INFO
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite