Romanul „Un cuib de nobili“ se distribuie, joi, cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 28 aprilie Romanul „Un cuib de nobili“, de Ivan Turgheniev, va fi distribuit, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Tipărită la jumătatea secolului al XIX-lea, cartea acestui clasic rus se numără printre capodoperele literaturii universale.

Ivan Turgheniev a rămas unul dintre cei mai importanţi scriitori ai veacului trecut,însemnătatea operei sale egalând-o pe cea a scrierilor celebrului Gustave Flaubert, de care l-a legat şi o prietenie de lungă durată. De altfel, cunoscutul prozator rus s-a impus în peisajul literar încă din tinereţe, mai exact de la 25 de ani. Romanele şi povestirile sale, în care elementele de proză psihologică fină se combină cu observaţia de ­natură socială, continuă să cucerească şi azi cititorii.

„Un cuib de nobili", lectură obligatorie pentru orice iubitor de secol XIX, are parfumul romanului de atmosferă, în care spiritul slav coabitează cu cel occidental. Printre victoriile şi înfrângerile epocii frământate în care se petrec întâmplările, printre istorii sentimentale analizate cu rafinament, autorul plasează şi o poveste de dragoste imposibilă. Prins în mrejele Lizei, fiica unor rude îndepărtate, nobilul ­Lavreţki devine o jucărie la mâna unui destin crud şi, de asemenea, într-o societate deloc îngăduitoare. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite