„Regele leu“, cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţiile Adevărul
Colecţiile Adevărul

În fiecare marţi, ziarul va fi însoţit de o carte ilustrată cu câte una dintre celebrele poveşti inspirate din filmele de animaţie Disney. Primul titlu din serie, „Regele leu“, va fi distribuit mâine, 5 octombrie, la preţul de doar 12,99 lei. Volumul conţine 64 de pagini color şi ilustraţii fidele filmului original.

„Regele leu" este primul număr din noua serie a colecţiei „Disney Clasic", care va cuprinde 12 titluri, distribuite numai împreună cu ziarul „Adevărul" până la 21 decembrie. Colecţia va include capodopere ale genului precum: „În căutarea lui Nemo", „Pisicile aristocrate", „Povestea jucăriilor", „Ratatouille", „Incredibilii", „Dumbo", „Compania Monştrilor", „Maşini", „Tinkerbell - Clopoţica", „Wall-E" şi „Pinocchio".

O poveste despre putere

„Regele leu" spune o poveste educativă şi emoţionantă despre putere şi implicaţiile ei. Personajul central, Simba, un mic leu care s-a născut în Africa, urmează să intre în aventura vieţii pentru a obţine un titlu care i se cuvine: cel de rege al junglei.

Scar, unchiul său, pune la cale un complot împreună cu hienele şi îl omoară pe regele de drept, tatăl lui Simba, pentru a putea deveni el însuşi rege. Simba crede că toate s-au întâmplat din vina lui şi îşi impune o perioadă de autoexil. După ani, însă, puiul de leu este convins că trebuie să se întoarcă în fostul regat pentru a-l detrona pe cel care i-a omorât tatăl şi a îndrepta totul.

Elton John pe coloana sonoră

În 1994, povestea lui Simba se lansa pe marile ecrane, urmând ca mai târziu să se înscrie între capodoperele clasice ale filmului de animaţie. Regizat de Roger Allers şi Rob Minkoff, „Regele leu" a împrumutat vocile unor actori precum Matthew Broderick şi Whoopi Goldberg. Pe coloana sonoră, filmul animat a avut piese compuse şi interpretate de Elton John.

Seria „Rahan" continuă

Revista de benzi desenate „Rahan" va putea fi achiziţionată în continuare de la chioşcuri, ca produs de sine stătător, la preţul de 7,95 lei. Puteţi câştiga o aventură incredibilă în Africa trimiţând taloanele de concurs din revistă, într-un plic, la OP 33, CP 80, Bucureşti, cu menţiunea: „Pentru concursul «Rahan te trimite în safari!»".

Călătoria unor circari spre Normandia

Romanul „César Cascabel", de Jules Verne, va fi distribuit miercuri împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 11,99 lei. O familie de artişti de circ străbate America, Oceanul Arctic şi Rusia, într-o călătorie aventuroasă spre ţinutul natal al Normandiei. Din nefericire, înainte de a pleca, cei cinci sunt jefuiţi de un grup de răufăcători, iar toate economiile făcute de trupă în urma reprezentaţiilor date în America le sunt furate. Romanul a fost publicat pentru prima dată sub formă de foileton, în paginile revistei franceze „Magasin d'Éducation et de Récréation".

„Pe aripile vântului" - suferinţă şi speranţă

Numărul 100 al colecţiei „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", care va fi distribuit joi, 7 octombrie, numai împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 10,99 lei, va conţine cel de-al doilea volum al romanului de succes al scriitoarei americane Margaret Mitchell, „Pe aripile vântului". În acest volum final, puternica şi mândra Scarlett O'Hara suportă cu demnitate dezastrele aduse asupra nobilului Sud de Războiul Civil. „Şi mâine va fi o zi" este deviza de neuitat a eroinei. Cartea a fost ecranizată, în 1939, într-unul dintre cele mai îndrăgite filme ale tuturor timpurilor, cu Vivien Leigh şi Clark Gable în rolurile principale.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite