Povestea mincinosului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volumul „Pinocchio“
Volumul „Pinocchio“

Mâine, 21 decembrie Volumul „Pinocchio“ va fi distribuit, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Între coperţile cărţii frumos ilustrate pe care micuţii o au acum la dispoziţie prinde viaţă una dintre poveştile care nu şi-au pierdut niciodată farmecul.

În Italia, ţara în care Carlo Collodi a plăsmuit irezistibilul personaj, Pinocchio este obiectul unui adevărat cult. Marioneta jucăuşă care descoperă viaţa, cu suişurile şi coborâşurile ei, poate fi cumpărată de la orice magazin de suvenire şi de la orice tarabă.

Încă din 1883, când a apărut prima ediţie a poveştii, Pinocchio a cucerit cititorii de pretutindeni. Scriitorul italian povesteşte aventurile unei marionete care se însufleţeşte şi a lui Geppetto, cel care a creat-o, un tâmplar sărman din Italia. Peripeţiile marionetei căreia îi creşte nasul când minte sunt numai bune de citit în jurul pomului de Crăciun sau la gura sobei.

Boroboaţele şi necazurile în care intră micuţul Pinocchio le oferă copiilor învăţături despre viaţă şi lumea celor mari.

Cartea lui Collodi a inspirat, de-a lungul timpului, o mulţime de filme, printre care şi cel produs de Disney, în 1940. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite