Povestea lui Dorian Gray, cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

JOI, 1 septembrie Cunoscutul roman „Portretul lui Dorian Gray“, de Oscar Wilde, se distribuie cu ziarul la preţul de 12,99 lei. După ce astăzi aţi avut „Comoara din Lacul de Argint“, de Karl May, săptămâna viitoare „Adevărul“ vă aduce un volum legendar, despre frumuseţe, tinereţe şi moarte.

„Portretul lui Dorian Gray", cu titlul original „The Picture of Dorian Gray" a fost scris de Oscar Wilde în anul 1890 şi publicat, în acelaşi an, la Londra. Aspru criticat încă de la prima apariţie pe piaţă, romanul - astăzi o capodoperă indiscutabilă - a fost considerat imoral, scandalos, iar Oscar Wilde i-a adăugat o prefaţă ironic-lămuritoare. 

Personajul principal este Dorian Gray, în jurul căruia este construit conflictul major al romanului: promisiunea sufletului acestuia în schimbul tinereţii veşnice şi încercarea de a se împăca cu propria conştiinţă reflectată în portretul său. Astfel, Oscar Wilde conduce cititorul către o temă dureroasă: supremaţia tinereţii şi a frumuseţii, într-o societate care priveşte lucrurile doar la suprafaţa şi în interiorul căreia aparenţele sunt cele mai importante. 

Inspiraţie pentru numeroase ecranizări

De-a lungul timpului, „Portretul lui Dorian Gray" a fost ecranizat cu numeroase distribuţii. Rămâne memorabilă ecranizarea din 1945, în regia lui Albert Lewin şi având-o pe Angela Lansbury într-unul dintre rolurile secundare, interpretare pentru care a obţinut o nominalizare la Premiile Oscar. Romanul lui Oscar Wilde a mai fost ecranizat recent şi în 2005, şi 2007, dar a fost şi punctul de plecare a două seriale pentru televiziune.

Nu rataţi!

Mâine, 26 AUGUST

Ziarul „Adevărul" se va distribui împreună cu „Reţete sănătoase pentru copii", volumul 16 al colecţiei „Delicii în bucătărie", la preţul de 14,99 lei. Subtitlul cărţii este „Gustări ingenioase pentru cei mici". Volumul conţine numeroase reţete inedite de preparate pentru cei mici. Acesta se adresează părinţilor creativi, care vor, în acelaşi timp, să pregătească mâncăruri sănătoase pentru copiii lor. Reţetele variază de la sendvişuri până la deserturi, fiecare având o componentă de noutate, astfel încât cei mici să se bucure şi de aspectul estetic.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite