Peştele, visul tuturor bucătarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rulouri de calcan şi ciuperci
Rulouri de calcan şi ciuperci

Vineri, 1 iulie Volumul „Preparate din peşte“ va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 14,99 lei. Săptămâna viitoare, Editura Adevărul te invită la reverie şi te îmbie la rafinate variaţiuni culinare pe tema peştelui.

După cum se ştie, peştele nu este numai un aliment foarte gustos, ci şi de neînlocuit într-o dietă echilibrată. Informaţii despre proprietăţile lui, despre calităţile nutritive şi despre cum se curăţă şi se găteşte găsiţi în prima parte a acestui volum delicios ilustrat.

Introducerea cuprinde şi indicii despre condiţiile de depozitare şi despre cum să recunoşti peştele proaspăt. Culoarea carapacei, de exemplu, este importantă: „Prezenţa unor pete negricioase, chiar dacă sunt mici şi rare, e semn că şi-au pierdut prospeţimea. La fel şi prezenţa unui miros neplăcut, de amoniac".

Reţete ingenioase

Cât despre reţetele cu care vă îmbie volumul, acestea sunt care de care mai apetisante, fiind grupate în mai multe categorii: „Preparate cu sos", „Preparate la cuptor", „Preparate prăjite" şi „Supe de peşte". Feluri sofisticate cu şalău, somon, calcan, cod, merlucius, sepie, caracatiţă, doradă, peşte-spadă, limbă-de-mare, păstrăv vă aşteaptă să le încercaţi, punându-vă la lucru fantezia, priceperea şi curajul de a experimenta.

Calmar, sepie şi limbă-de-mare

Dintre multele preparate irezistibile, sunt de neratat rulourile de calmar cu sparanghel şi bacon, de exemplu, alături de sardelele umplute cu ricotta şi verdeaţă, în stil milanez, sau limba-de-mare cu morcovi şi portocale. Cât despre supe, ce-ar fi să încercaţi ceva excentric: supă-cremă de mazăre cu sepie călită?  

Nu rataţi!

Miercuri, 29 iunie

Primul volum al celebrului roman „Fraţii Karamazov“, de F.M. Dostoievski, poate fi achiziţionat, împreună cu ziarul, la preţul de 14,99 lei. Cartea este una dintre cele mai importante scrieri de ficţiune din toate timpurile.

Joi, 30 iunie

Primul volum al romanului „Alegerea Sofiei“, de William Styron, va fi oferit, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Pornind de la Holocaust, cartea spune o poveste cutremurătoare.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite