Perioada pascală, cu „Iisus din Nazareth“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

VINERI, 15 APRILIE A doua parte a filmului „Iisus din Nazareth“, regizat de Franco Zeffirelli, va putea fi achiziţionată cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 11,99 lei. Excepţionalul film al lui Zeffirelli a fost realizat în 1977 şi îl are în rolul principal pe Robert Powell.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în fiecare vineri din luna aprilie, producţia „Iisus din Nazareth", cu o durată de peste şase ore, va fi distribuită pe patru DVD-uri ce pot fi colecţionate odată cu „Adevărul", în ciclul „Filme de Paşte".Celebra creaţie a lui Zeffirelli reuneşte actori de renume, cum ar fi Laurence Olivier, James Earl Jones, Christopher Plummer şi Anthony Quinn. Deşi, iniţial, au fost luaţi în calcul Dustin Hoffman şi Al Pacino, rolul principal îi revine lui Robert Powell, care interpretează personajul lui Iisus Hristos într-un mod memorabil.

Despre omul Iisus Hristos

Franco Zeffirelli a susţinut că, în acest film, intenţia sa a fost să înfăţişeze caracterul uman al personajului Iisus Hristos, mai degrabă decât să îl prezinte ca fiind simbolul religiei creştine. Cu privire la actorii care interpretează personajul lui Iisus Hristos, mulţi critici sunt de părere că există un blestem. Printre cei care nu au mai avut parte de o carieră după ce au jucat acest rol se numără Ted Neeley, Jeffrey Hunter şi Maurice Costello. Despre Robert Powell se zvoneşte că, după interpretarea rolului, a avut o criză de personalitate. Totuşi, într-un interviu pentru revista „Photoplay", Powell contestă acuzaţiile şi explică faptul că, dacă ar fi fost cu 10 ani mai tânăr, rolul i-ar fi distrus cariera.

Cu o durată ce depăşeşte şase ore, „Iisus din Nazareth" a fost transformat într-un miniserial, ce a necesitat peste 10 milioane de dolari. Zeffirelli a venit cu ideea pentru acest proiect după o conversaţie cu Papa Paul al VI-lea. În 1977, după vizionarea filmului, Papa Paul al VI-lea l-a invitat pe regizor pentru a-i mulţumi personal.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite